Internationale betalingen steeds meer in de knel

Onderhouden bankrelaties voor internationale betalingen complexer.

Tachtig procent van de cash managers en corporate treasures verwacht dat de kosten van correspondentbanken de komende jaren blijven stijgen, waar internationale betalingen nu via verlopen. Ook zijn er steeds meer bankrelaties nodig voor het succesvol afhandelen van internationale betalingen. Driekwart van de respondenten heeft nu meer bankrelaties dan tien jaar geleden. Maar met deze ontwikkeling is lang niet iedereen blij: 65 procent vindt dat ze te veel bankrelaties hebben.

Daarnaast zijn de relaties moeilijk beheersbaar. 44 procent van de cash managers en corporate treasures zijn gestopt met het aanbieden van internationale betalingen, omdat de bank de relatie met hen heeft beëindigd. Dit blijkt uit Europees onderzoek van betalingsbank Banking Circle. De reden voor het beëindigen van de relatie door de bank was volgens twee derde (66%) van de respondenten omdat zij niet langer voldeden aan de toelatingscriteria.

Bijna driekwart (71%) van de respondenten is van mening dat een alternatief voor internationale betalingen ten goede zou komen aan de wereldeconomie.

(ANP)

Gerelateerde artikelen