Joost Peeperkorn (CFO Zien Group / Eden Hotels) opgevolgd door Ruben Satink

Peeperkorn zal zich bij aandeelhouder Garden Capital Group richten op investeringen binnen en buiten hospitality.

Peeperkorns opvolger, Ruben Satink, vervulde de afgelopen jaren verscheidene rollen, van CFO bij Levi9 Technology Services tot Director Business Control bij Broad Horizon. Daarvoor was hij Finance Director Europe & Asia bij ED&F Man en VP Finance & Strategy bij Randstad Europa. Ook vervulde hij verschillende functies bij General Electric (o.a. Director of Financial Planning and Analysis Real Estate). 

Peperkorn is bijna 16 jaar CFO geweest van Eden Hotels, de laatste paar maanden van de Zien Group die september vorig jaar opgericht door Eden Hotels als moedermaatschappij voor Eden Hotels en alle toekomstige merken en ondernemingen. Eden Hotel CEO Skelli-Cohen onthulde de plannen vorig jaar, inclusief een toezegging op een kapitaalinvestering van meer dan € 50 miljoen voor de bestaande hotels en voor de verdere groei van het bedrijf.

Lees hier het interview dat wij vorig jaar hielden met Joost Peeperkorn over hoe Eden Hotels omging met de inflatie 

Nieuw elan Eden Hotels

Zien Group is ook opgericht om het merk Eden nieuw elan te geven door een aantal hotels uit het portfolio te renoveren en te verfijnen. Tenslotte is het de bedoeling om vanuit Zien een nieuw merk van individuele hotels te creëren – te beginnen met het herdefiniëren van een aantal eigen panden. "De steun en investering van KSL en de familie Dijkstra stellen ons in staat het potentieel van onze hotels nog beter te benutten en onze groeiplannen in Europa en het Verenigd Koninkrijk te realiseren,” aldus Skelli-Cohen. “Dit is de start van een verandering voor ons bedrijf en ons team. Het is buitengewoon spannend en ik ben zeer verheugd om er deel van uit te maken. " 

Binnen Garden Capital Group zal Peeperkorn, samen met Leon Dijkstra (oud-CFO Eden Hotels), op zoek gaan naar mooie investeringen in een breed hospitality vlak: "Maar…", zo verzekert de oud-CFO:  "we kijken ook graag naar mogelijkheden daarbuiten. En natuurlijk blijf ik vanuit aandeelhouder Garden Capital Group betrokken bij Eden Hotels / Zien Group. Met zowel KSL als Garden Capital Group als aandeelhouder, ben ik ervan overtuigd dat Zien Group verder zal groeien in Europa en nieuw potentieel zal ontsluiten door middel van gastvrijheid."