Lessen in wendbaarheid van formule 1 Wereldkampioen

In de OneStream Spotlight: Formule 1 Wereldkampioen Mika Häkkinen over het leveren van topprestaties op topsnelheid.

In de wereld van de Formule 1, waar snelheden van ruim 300 km/u en pitstops van minder dan 3 seconden, draait het allemaal om nauwkeurigheid en wendbaarheid. Het is dus ook niet verrassend dat Mika Häkkines, tweevoudig Formule 1 Wereldkampioen, precies weet hoe belangrijk het is om optimaal gebruik te maken van data en operationele informatie om een competitief voordeel te behalen en topsnelheden te bereiken. 

Meld u nu aan voor een exclusief interview met hem op 21 september.

Net als Formule 1-coureurs zijn finance organisaties in toenemende mate afhankelijk van technologie om op hun best te kunnen presteren. Corporate performance management-technologie (CPM) is net zoiets als een op maat gemaakte raceauto die zo is ontworpen dat die precies doet wat de coureur wil op dat ene belangrijke moment. Met andere woorden, CPM zou exact moeten doen waar finance teams op dat moment behoefte aan hebben, op elk gewenst moment.   

In crisissituaties hebben organisaties hun finance teams nodig om vooruit te kunnen komen. Zij kunnen belangrijke inzichten delen, samenwerken met strategische businesspartners en processen leiden, zodat de financiële doelen zijn afgestemd op de gedetailleerde operationele plannen. Het is dus van essentieel belangrijk voor teams om gebruik te maken van het juiste platform dat beschikt over de financiële intelligentie om hun unieke business lines te modelleren, verscheidene scenario's kan uitvoeren en de schaal kan bieden die finance managers nodig hebben om belangrijke beslissingen de prioriteren. 

OneStream (zie afbeelding 1) stelt de finance teams in staat om in die behoeften te voorzien, zodat ze topprestaties kunnen leveren op topsnelheid en een cruciale rol kunnen spelen in de koers van het bedrijf. Door  alle belangrijke CPM-processen (zoals planning, financiële afsluiting en consolidatie, reporting en analytics) in één oplossing samen te voegen, biedt OneStream bedrijven financiële en operationele inzichten, waarmee ze sneller, beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen. Zo kunnen ze niet alleen reageren, maar juist meteen inspelen op onverwachte veranderingen in de markt.

Dat is precies de reden waarom ruim 500 middelgrote en grote bedrijven over de hele wereld en uit diverse sectoren OneStream gebruiken voor de planning, de financial close en consolidatie en voor reporting & analytics. In feite heeft 70% van de klanten van OneStream meerdere verouderde applicaties, zoals Oracle Hyperion, SAP BPC en IBM Cognos, vervangen om de finance afdeling binnen de organisatie te moderniseren.

Is uw team klaar om topprestaties te leveren op topsnelheid? Kunt u ter plekke planning scenario's analyseren en op dynamische wijze de impact op EBITDA, EPS en de cashflow berekenen? En heeft u duidelijk zicht op alle operationele forecasting-processen en -taken van verschillende geografische gebieden en gebruikersgroepen?

Live evenement met Mika Häkkinen

Op 21 september 2020 organiseert OneStream het jaarlijkse evenement Splash EMEA. Tijdens dit evenement wordt ook een keynote sessie gehouden met Mika Häkkinen en Tom Shea, de CEO van OneStream. Mika, ook wel ‘De Vliegende Fin’ genoemd, was twee jaar op rij Wereldkampioen Formule 1, en reed in 1998 and 1999 voor McLaren. Meld u aan voor toegang tot dit exclusieve interview waarin Mika en Tom bespreken wat er nodig is om topprestaties te leveren op topsnelheid. Daarbij gaan ze onder meer dieper in op de volgende onderwerpen:

●    De evolutie van analytics en telemetrie in de racewereld
●    Hoe race omstandigheden de behoefte aan goede data vergroten 
●    Prestaties verfijnen
●    Benchmarken tegen teamgenoten en tegenstanders
●    Signalen en aanpassingen tijdens de race

Tijdens Splash EMEA bieden we talloze boeiende en waardevolle inzichten in het moderne finance van de toekomst. Dit is de line-up voor de sessie: 

●    Klantcase: Modernising Budget, Planning & Forecasting at EFG Bank; 
●    Klantcase: Aligning Strategy and Operations at PSS with OneStream
●    Allocation Models;  
●    Operational Analysis Goes Deep with Analytic Blend
●    Planning Without Compromise: Specialty Planning with OneStream
●    Continuous Evolution for Finance: Unleashing the Art of the Possible with the XF Marketplace

We hopen dat u erbij bent!  Meld u dan vandaag nog aan.