Marc Alblas wordt per december nieuwe CFO van Atrium Agri

CFO verlaat West Coast Supply Group na bijna vier jaar.

Alblas kijkt met tevredenheid terug op zijn jaren bij West Coast Supply Group: “In mijn rol heb ik het bedrijf de afgelopen jaren kunnen ondersteunen in een behoorlijke groei, onder andere resulterend in een verdubbeling van de omzet in circa vier jaar. Het rendement is zelfs nog veel steviger verbeterd, dankzij een strategische wijziging welke we anderhalf jaar geleden hebben doorgevoerd. De slag die we hebben gemaakt is dat we onszelf mede hebben doorontwikkeld naar distributeur van product marktcombinaties resulterend in Recurring en sustainable business. Deze keuze betaalde zich terug in hogere marges, vaste afzetkanalen en gegarandeerde levering.

De scheidend CFO wil ook zijn collega's bedanken: “Ik heb de ideeën geleverd maar onze Traders hebben de deals met merkeigenaren kunnen maken. Daarnaast is er mede dankzij een goed accounting & controlling team nu een stevig finance fundament met tijdige en betrouwbare managementinformatie op alle niveaus. Ik heb in de afgelopen maanden bij WCSG een vernieuwd bankarrangement kunnen realiseren, mede waardoor de toekomst voor WCSG er positief uit ziet."

Alblas is lang werkzaam geweest in de food (productie) en in de (logistieke) stromen naar retail: “Opeens dacht ik: eigenlijk wil ik nu een keer iets heel anders. Bij mijn oriëntatie zag ik een vacature in de kassenbouw. Ook een CFO-rol, maar anders dan de laatste rol. Primair een projectorganisatie, de business veel decentraler ingericht, en met een mooie strategische agenda voor de komende jaren. Ik dacht: dit is een kans die niet zo vaak voorbij zal komen." 

Atrium Agri

"Atrium Agri is een bedrijf actief in de horticultuur en als krachtig platform staat zij, tezamen met haar deelnemingen, voor het bijdragen aan een duurzame wereld waarin een groeiende wereldbevolking zich kan omringen met gezonde groenten en aantrekkelijke sierteeltproducten. Een Nederlandse basis met deelnemingen over de hele wereld die goed zijn op hun eigen gebied, techniek, water, verlichting, ruwbouw van de kassen.", aldus Alblas. 
De aankomend CFO ziet volop kansen: “Dit samenwerkingsplatform zorgt ervoor dat je een premium product hebt dat bijdraagt aan een duurzame teelt van groente en fruit. Atrium Agri deelnemingen zitten in onder andere in Canada, Australië, Amerika, Engeland en Nederland, en de ambitie ligt in internationale groei. De drie grootaandeelhouders – allemaal Nederlanders – hebben het consortium opgericht om de internationale concurrentie echt goed aan te kunnen gaan. Die concurrentie zit trouwens met name in Nederland omdat wij hier echt aan de top zitten van de glastuinbouw en innovatie.”

Lees ook op CFO.nl: Frits van Alem gestart als CFO van Tuindeco Group