Markt voor digitale corporate trainingen verdubbelt

De markt voor digitale bedrijfsopleidingen groeit hard. Momenteel is de omvang van deze markt nog 91 miljard dollar. Strategy Consultants Roland Berger verwacht dat dit in 2018 het dubbele zal zijn.

 Meer dan de helft van de Europese bedrijven biedt medewerkers momenteel online-trainingen aan, in de VS is dat  77 procent. Er zijn 3.000 Europese aanbieders van e-learning en hun aantal neemt snel toe.   Benno van Dongen, partner van adviesbureau Roland Berger in Amsterdam, noemt de cijfers ‘in alle opzichten indrukwekkend’. In 2005 staken investeerders 52 miljoen dollar in technologische ontwikkelingen voor e-learning. Zeven jaar later was dat bedrag opgelopen tot 1,2 miljard dollar. Nu de economie duidelijk tekenen van herstel laat zien, durven ondernemingen meer te spenderen aan het ontwikkelen van hun personeel, bleek ook al uit het 2014 Corporate Learning Factbook waar deze website eerder over berichte. De stijging in de uitgaven was in geen zeven jaar zo sterk. Dit jaar belooft wederom een leerzaam jaar te worden waarin bedrijven weer durven te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers.Dat bedrijven sneller dan vroeger moeten inspelen op veranderingen in de markt, stimuleert de groei van e-learning. In veel industrieën is vaak geen tijd meer om medewerkers rustig bij te scholen. Dat moet gebeuren tegelijk met het implementeren van nieuwe strategieën.

__________________________________________________________________________________

Permanente Educatie voor financieel manager en accountantWilt u nu, meer dan ooit, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Neem dan deel aan een van de opleidingen van Alex van Groningen. Klik hier voor de agenda Permanente Educatie en verzeker u direct van een plaats.__________________________________________________________________________________ 

Gerelateerde artikelen