Mike de Boer stopt als CFO bij Knab

Willem Horstmann aangesteld als ad interim CFO.

Knab – de onlinebank voor zzp’ers – neemt afscheid van Mike de Boer, die vanaf de oprichting een belangrijke rol heeft gespeeld bij de groei en het succes van de bank. Mike vervulde de rol van CFO sinds de oprichting van Knab bij Aegon in 2010. 

De bank heeft Willem Horstmann aangesteld als ad interim CFO. Met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector bij onder meer Zwitserleven, Aegon en Triodos Bank brengt Willem Horstmann een diepgaande kennis van de industrie en bewezen leiderschap mee. Willem was tussen 2017 en 2021 ook lid van de raad van commissarissen van Knab.  

Lees ook op CFO.nl: Mike de Boer (CFO Knab): “Door samen op te trekken proberen we die traditionele keten weer aaneen te rijgen.”

De Boer gaat ondernemen in start-ups en scale-ups

De Boer heeft een waardevolle rol gespeeld in het vormgeven van de financiële strategie van Knab, aldus CEO Nadine Klokke: “Mike was vanaf het prille begin bij Knab betrokken. Met zijn scherpe oog voor financiële groei en strategische visie heeft hij de koers van Knab mee vormgegeven. Mede dankzij hem is Knab uitgegroeid tot de bank voor zzp’ers. Wij danken Mike voor zijn onschatbare waarde en wensen hem veel succes bij zijn volgende uitdaging.” 
 
Mike de Boer is trots op wat er is bereikt met Knab: "Wij hebben Knab opgericht met het idee het anders te doen en de klant voorop te zetten. Deze strategie heeft gewerkt: we zijn nu uitgegroeid tot een gevestigde bank met een groeiend klantenbestand en prachtige winstcijfers. Met de BAWAG Group als nieuwe aandeelhouder gaat Knab een glansrijke toekomst tegemoet."

Na 14 jaar vindt De Boer het tijd voor een nieuwe stap. "Met Quantumleapcapital.nl ga ik, samen met mijn my investment partner Andre Grimbergen investeren in start-ups en scale-ups.”  

 

Ook naar FM Dag 2024 komen?
Op 17 april a.s. zal FM Dag “Orakels” in het teken staan van het beantwoorden van de meest urgente vragen van CFO’s, finance directors, financieel managers en controllers. Vanuit CFO.nl mogen wij dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten weggeven aan leden van onze CFO Community die werkzaam zijn voor organisaties met een omzet van minimaal € 50 miljoen. Wil jij dit jaar ook aanwezig zijn op FM Dag, stuur dan een mail naar Amber Overbosch, Community Manager van CFO Community: amberoverbosch@sijthoffmedia.nl