“NL’se bedrijven minder goed voorbereid op cyberrisico’s”

Nederlandse bedrijven zijn minder goed voorbereid op cyberrisico’s dan buitenlandse collega’s. Dat blijkt uit de Global Risk Management Survey 2017 van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon.

Nederlandse bedrijven zijn ook minder goed voorbereid dan twee jaar geleden. Het bewustzijn is wel toegenomen. Nederlandse ondernemingen schatten het cyberrisico hoger in dan buitenlandse organisaties, blijkt uit het onderzoek.

Cyberrisico's staan in Nederland op plek twee in de top tien van grootste risico’s. Twee jaar geleden stond de bedreiging nog niet in de top tien. In de internationale top tien staan cyberrisico’s op plek vijf. De vaderlandse bedrijven maken zich voor de komende jaren meer zorgen over cyberrisico’s dan reputatieschade, nu nog de nummer één in de lijst. Nieuwe opkomende risico’s als geopolitiek en disruptieve technologie baren Nederlandse ondernemingen ook meer zorgen dan hun buitenlandse collega's.

Aon brengt elke twee jaar de belangrijkste risico’s voor het bedrijfsleven in kaart. Voor het onderzoek ondervroeg het bedrijf meer dan 1.800 CEO’s, CFO’s en risk managers, waaronder 80 uit Nederland.

Lees hieronder eerdere artikelen over cybersecurity:
Cybersecurity: maak bedrijven duidelijk wat er moet gebeuren
Bedrijven doen te weinig aan cyberveiligheid
CFO, neem je verantwoordelijkheid voor databeveiliging

Gerelateerde artikelen