Oud-CFO Castella in nieuwe functie terug bij Akzo

Voormalig financieel directeur van AkzoNobel Maëlys Castella is teruggekeerd bij het bedrijf. Ze wordt ontwikkelingsdirecteur (chief corporate development officer).

In die functie wordt ze onder meer verantwoordelijk voor strategie, fusies en acquisities, duurzaamheid en technologische ontwikkeling.

Castella zat sinds september vorig jaar ziek thuis. Ze werd vervangen door Hans de Vriese, destijds controller bij het bedrijf. Hij was interim-CFO van het bedrijf, totdat erin de persoon van Maarten de Vries een vervanger werd gevonden voor Castella. AkzoNobel maakte bij haar vertrek als CFO al bekend dat ze zou terugkeren in een managementfunctie.

Castella was sinds 2014 CFO van AkzoNobel. Daarvoor was de CFO van AirLiquide en werkte ze bij ELF Oil & Gas Group.

AkzoNobel heeft een lastig jaar achter de rug waarin het zwaar onder druk kwam te staan door een overnamebod van concurrent PPG Industries. Toen dat werd afgewezen, kreeg het bedrijf te maken met morrende investeerders, die aandrongen op het vertrek van Anthony Burgmans als president-commissaris. Dit leidde tot een rechtszaak tussen de activistische aandeelhouder Elliot en AkzoNobel. De rechter gaf AkzoNobel uiteindelijk gelijk. 

Voordat Castella ziek thuis kwam te zitten, stopte al een ander bestuurslid van het bedrijf. CEO Ton Büchner stapte wegens gezondheidsredenen op. Zijn opvolger werd intern gevonden in de persoon van Thierry Vanlancker.