Paul van der Kroft (Terberg Group) is CFO bij het Familiebedrijf 2017

Tijdens FM Dag 2017 is Paul van der Kroft (Lid Raad van Bestuur bij Terberg Group B.V.) uitgeroepen tot winnaar van de CFO bij het Familiebedrijf Award.

Lees hier het verslag van FM Dag 2017 en bekijk hier de foto's.

De award werd dit jaar voor de derde maal uitgereikt. De eerste keer ging hij naar Luuk van der Pal van Enza Zaden en vorig jaar viel de eer ten deel aan Ferry Muller (CFO Vebego International) die onderdeel van de jury van 2017 uitmaakte. 

Van der Kroft kreeg de award uit handen van jurylid Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group). Alblas gaf aan dat doorslaggevende factoren waren geweest dat Van der Kroft recentelijk de lead had genomen van een grote overname voor zijn bedrijf, de strategie van zijn bedrijf had verrijkt én IT focus in de onderneming heeft gebracht. Van der Kroft – die sinds 2008 bij Terberg Group werkt – heeft de opzet van een data warehouse gecoördineerd, waar de business nu volop gebruik van maakt om waarde toe te voegen aan de diensten die ze levert. 

“Ik ben bijzonder vereerd”, zei de trotse winnaar. “De concurrentie was heel sterk (andere genomineerden waren Bert Moser (Unica Groep), Geert-Jan Alofs (Vroegop Ruhe & Co) en Jaap W. Vos (Allinq Group)) en het was een uitdagende competitie (naast een interview met FM.nl werden de genomineerden ook uitvoerig door de jury ondervraagd). Ik ben begonnen als eenvoudige engineer en had toen zeker niet gedacht ooit nog zo’n prestigieuze award te winnen.”  

De jury heeft bij de beoordeling gelet op een aantal aspecten.  Hoe weet de CFO het rationeel en de emoties van de familie in balans te brengen? Wat is zijn/haar bijdrage aan de uitvoering van de strategie geweest? En tot slot, hoe staat het ervoor met de financiële wandel en handel van de onderneming dankzij de kandidaat? 

De jury bestond naast Muller en Alblas uit Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers) en Huub van Rozendaal (voormalig CFO Sligro Food Group) die vorige week helaas overleed

FM Dag 2017 vond op 11 oktober voor de tweede maal plaats. Het thema van de dag was ‘Founder’s Mentality’.
__________________________________________________________________________
 
Interessant voor u als Executive Financial:

1. Bent u volgend jaar ook bij FM Dag?
Wilt u aanwezig zijn bij FM Dag op 10 oktober 2018? Noteer deze datum alvast in uw agenda. Wij hopen u volgend jaar te verwelkomen. Lees meer op FM-dag.nl. Wilt u als partner betrokken zijn bij FM Dag 2018? Neem dan contact op met Tim Bosman via 020 6390008 of tbosman@alexvangroningen.nl.   

2. Save the Date 
Bezoek meer inspirerende events voor CFO's, FD's en financieel eindverantwoordelijken:
Corporate Growth Summit | 2 november 2017
Jaarcongres Finance Transformation | 8 november 2017 
CFO Nieuwjaarsborrel | 1 januari 2018
Jaarcongres Controlling | 18 april 2018
CFO Day | 30 mei 2018
Mis deze kansen niet. Bekijk alle events via CFO.nl/events.

3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s:
– Groei in uw rol als strategisch partner. Volg de vijfdaagse Masterclass Strategisch Financieel Management.
– Voorkom financiële missers en creëer waarde. Volg de driedaagse training Financiële Analyse.
– Effectief Leiderschap in 4 dagen. Volg dé Leiderschapstraining voor Financials.