Paul Verhagen volgt Peter van Bommel op als CFO ASMI

Zoals al in oktober 2020 aangekondigd gaat Peter van Bommel met pensioen. Zijn opvolger: Paul Verhagen.

De Raad van Commissarissen van ASM International N.V. heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van de Paul Verhagen als CFO en lid van de Raad van Bestuur van ASMI. Hij is de opvolger van Peter van Bommel die sinds 2010 CFO was.

Verhagen (54) heeft een bewezen staat van dienst en achtergrond in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Hij maakte vanaf begin jaren negentig carrière bij Koninklijke Philips en vervulde tot 2013 tal van leidinggevende functies in Nederland, de Verenigde Staten, Hong Kong en China. Zijn laatste twee opdrachten, van 2007 tot 2013, waren als Executive Vice President en CFO van Philips Consumer Lifestyle, en Executive Vice President en CFO van Philips Lighting. 

Sinds 2014 is hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van de vermaarde bodemonderzoeker Fugro. Met zijn team loodste hij Fugro door een hele zware periode heen. Hiervoor werd hij in 2020 gehonoreerd met de prestigieuze CFO Award. De jury van de CFO Awards-verkiezing – Bert Groenewegen, Petri Hofsté , Jaska de Bakker en Pieter de Jong – kozen in het corona-jaar unaniem voor Verhagen. Juist omdat hij nooit opgeeft, niet afhaakt, altijd blijft vechten voor ‘zijn’ Fugro.  

Over de benoeming bij ASMI zegt Jan Lobbezoo, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ASMI: “De Raad is zeer verheugd Paul Verhagen voor te dragen als lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer. Paul heeft diepgaande en uitgebreide ervaring als financieel leider van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en in de elektronica-industrie.”

En over de pensionering van Peter van Bommel: “Na een periode van 10 jaar als CFO en lid van de Raad van Bestuur zal Peter met pensioen gaan volgens de aandeelhoudersvergadering in mei. Namens de Raad van Commissarissen wil ik hem nogmaals bedanken voor de vele prestaties in die periode. ”

De aandeelhouders van ASMI zullen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 mei 2021 worden gevraagd om Verhagen te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. Daarna zal de Raad van Commissarissen de heer Verhagen benoemen tot CFO. 

Verhagen start op 1 juni 2021 bij ASMI.

Lees ook: Verhagen (Fugro): we zijn veel explicieter over duurzaamheid