Rianne Jans wordt CFO bij Deloitte

Deloitte Nederland heeft Rianne Jans binnengehaald als hun nieuwe Chief Financial Officer.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Zij begint deze maand bij het advies- en accountantskantoor.

Rianne Jans (1974) is een ervaren financieel bestuurder met jarenlange ervaring in de IT-sector. Zij werkte als Business Unit Controller bij diverse onderdelen van Atos, waarna zij haar loopbaan vervolgde als financieel directeur bij Logica CMG, een voorganger van IT-bedrijf CGI. Vanaf 2015 werkte zij als financieel directeur bij Eindhoven Airport.

In juli 2019 werd zij benoemd als CFO bij het door problemen geplaagde Centric. In die tijd waren reeds verschillende bestuurders vertrokken, waaronder financieel bestuurder Carolien van der Werf. Jans haar taak was Centric in rustiger vaarwater te brengen. Helaas is ook zij hier niet in geslaagd en vetrok zij na zes maanden weer bij het IT-bedrijf. 

In haar nieuwe functie komt ze net onder de Raad van Bestuur van Deloitte Nederland te zitten. Zij zal gaan werken aan financiële rapportages van het adviesbedrijf en het standaardiseren van de IT die daarvoor wordt gebruikt.

Met de overstap naar Deloitte kan zij haar ervaring goed kwijt. Het Big Four kantoor zet al jarenlang in op digitalisering en het leveren van ICT-diensten aan bedrijven, zoals ondersteuning bij digitale transformaties. Hieraan zal de CFO zeker een grote bidjrage kunnen leveren.