Rik Boer financieel directeur Ortec

Rik Boer neemt de rol van CFO bij softwarebedrijf Ortec over van Gerrit Timmer, die Chief Science Officer wordt.

Boer werkt sinds 2001 voor Ortec en zal per deze maand de financiële leidersrol op zich nemen, kondigt Ortec op de eigen website aan. Hij wijdt zich bij het bedrijf aan het terugbrengen van de complexiteit en het verbeteren van compliance. Voordat hij naar Ortec ging, werkte hij onder andere voor Transvision en Nederlandse Spoorwegen.

Ortec levert software voor wiskundige optimalisatie en geavanceerde analyse, heeft zo'n 1.000 werknemers in 13 landen en wil toegepaste wiskunde beschikbaar stellen op een transparante, veilige en duurzame manier. Het bedrijf heeft sinds de processen geoptimalsieerd bij zo'n 1.200 vooraanstaande bedrijven.

De vertrekkende CFO Gerrit Timmer neemt de rol van Chief Science Officer op zich. "In deze rol zal hij zich richten op het verbeteren en uitbreiden van Ortecs trainingsinstituut en het versterken van de banden met universiteiten", schrijft Ortec. "Ook zal hij een actieve rol spelen in het maatschappelijk debat over belangrijke thema's van deze tijd, zoals datawetenschap, toegepaste wiskunde, AI en machine learning."