Arnout Traas stopt in april 2020 bij ForFarmers

Financieel directeur Arnout Traas stopt in april bij veevoerbedrijf ForFarmers. Hij heeft besloten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen op de algemene aandeelhoudersvergadering van volgend jaar.

Lees ook: CFO ForFarmers: Blik op lange termijn is must

Traas kwam in augustus 2011 in dienst als financieel topman bij ForFarmers, dat in mei 2016 een notering kreeg op Beursplein 5. Hij gaf aan zich "niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn zodat ik me kan gaan richten op andere activiteiten waaronder bijvoorbeeld toezichthoudende taken", vertelt hij op de website van ForFarmers. ForFarmers gaat binnenkort een zoektocht beginnen naar een opvolger.

CEO Yoram Knoop schrijft: "We respecteren de beslissing van Arnout. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het verder professionaliseren van ForFarmers en in de implementatie van de overnamestrategie vanaf 2011. Arnout is ook van grote waarde geweest bij de transitie van een coöperatie naar een beursgenoteerde onderneming."

De beursgang in 2016 riep vragen op. Enkele leden waren bang dat rendementsdenken ervoor zou zorgen dat de klant de rekening zou betalen. Traas sprak hierover met CFO Magazine: “Het was mooi om met de leden deze complexe materie op een ‘boerenslimme’ manier te bespreken. We konden hen overtuigen dat wij onze strategie niet zouden veranderen en dat het juist gunstig was voor de leden als het handelsvolume in het aandeel zou toenemen. Toen kregen wij de ruimte om grote stappen te nemen.”

(ANP/redactie)