Unilever-veteraan CFO bij Brits moederbedrijf Verkade

Sridhar Ramamurthy, die dertig jaar aan internationale ervaring heeft bij Unilever, wordt financieel directeur van de in Londen gebaseerde snackfabrikant Pladis.

Ramamurthy zal bij Pladis werken aan het verbeteren van innovatie en het verhogen van productiviteit, winstgevendheid en operationele capaciteiten. 'Ik ben blij dat ik voor Pladis ga werken op een cruciaal moment', zegt Ramamurthy in een persverklaring. 'Het sterke portfolio van heritage brands heeft onbegrensde potentie. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis van financiën en de markt voor het bedrijf in te zetten."

Zijn derigjarige carrière bij Unilever begon met de positie van Internal Audit Manager in 1989 en daarna werkte hij onder meer als finance controller voor de gebieden Azië en Afrika en als CFO van Hindustan Unilever.

'Hoewel u de naam 'pladis' misschien niet kent, vindt u haast zeker een van onze producten in uw keukenkastje', schrijft het bedrijf op de eigen website. Elke Brit kent de koekjes van McVitie's, maar Nederlanders zullen eerder bekend zijn met Verkade. Over de oprichting van Pladis in 2016 schrijft Verkade: 'Het bedrijf combineert drie eeuwen bakkerij- en zoetwarenexpertise door het samenbrengen van de iconische merken Godiva, McVitie’s en Ulker.'