Unit4 sluit partnerschap met Basecone

Unit4 maakt de volgende stap in een papierloze administratie voor ondernemers, met de introductie van een koppeling tussen Unit4 en Basecone. Dit is een cloud-oplossing waarmee ondernemers eenvoudig papieren facturen en documenten kunnen digitaliseren en automatisch boekhoudkundig kunnen verwerken of aanleveren bij hun accountant. Hiertoe heeft Unit4 een partnerschap met Basecone gesloten. De documentverwerkingssoftware integreert in het administratiepakket Unit4 Multivers Online.

Ondernemers zijn met de nieuwe oplossing in staat om hun boekhouding eenvoudig en altijd actueel te houden, waardoor hun accountant beter proactief kan adviseren als hij is geautoriseerd om mee te kijken. Documenten kunnen via een scanner, mobiele app, e-mail, of via drag & drop worden aangeleverd voor automatische verwerking in hun eigen boekhoudpakket of dat van hun accountant.

De stroom aan correcte en actuele digitale gegevens vormen bouwstenen om analyses van historische gegevens te combineren tot voorspellende analyses. Ondernemers kunnen zo veel eenvoudiger, al dan niet met hulp van hun accountant, waardevolle informatie genereren voor betere beslissingen over de koers van hun bedrijf.  Basecone accepteert papieren en digitale facturen in nagenoeg alle bestandsformaten (waaronder PDF, XML, JPG, TIFF, PNG, UBL). Tijdens de uitgebreide pilot bleek een herkenningsgraad van gemiddeld 93 procent, waardoor er direct een efficiencyslag is te realiseren. Het is daarnaast standaard mogelijk om grote hoeveelheden facturen en documenten in één keer aan te leveren. Met de splits- en/of samenvoegoptie zijn documenten te knippen en samen te voegen. Ook het laten autoriseren van documenten voorafgaand de boekhoudkundige verwerking is mogelijk. De documentverwerkingssoftware houdt een ‘audittrail’ bij zodat er inzichtelijk is wie documenten heeft geautoriseerd.

De documenten worden direct na het aanleveren opgeslagen in een cloud-omgeving voorzien van ISO 27001 en SAS70 certificeringen en zijn direct beschikbaar in Unit4 Multivers Online.