“Vecht niet tegen de wind, maar gebruik hem om vooruit te komen.” 

Rolf Schrama is één van de sprekers op CFO Day 2024.

In rustig vaarwater lijkt alles soepel te verlopen, zonder noemenswaardige problemen. We zijn dan geneigd om niet alert te zijn op mogelijke problemen. Net zoals op zee kan een wilde storm plotseling opduiken. De kunst is dan om de storm te gebruiken om vooruit te komen en dit als een kans te zien. Agium heeft voor CFO Day – Only when the tide goes out… – Rolf Schrama uitgenodigd, expert in persoonlijk leiderschap en paralympisch zeiler. Zijn verhaal geeft jou de zin en energie om elke storm te trotseren. Je gaat beseffen dat verandering niet slechts een bedreiging is, maar een kans en zelfs een noodzakelijkheid voor groei en succes. Wij stelden hem alvast een paar vragen:

Sta je vaak jouw verhaal te vertellen voor een zaal met CFO’s?

“Ik heb regelmatig op bijeenkomsten met CFO’s in de zaal gesproken. Maar het leuke van mijn vak is juist de diversiteit aan mensen. Uiteindelijk begeven wij ons allemaal in hetzelfde mondiale landschap doordrenkt van crises: oorlogen en geopolitieke spanningen, het voortdurende spook van klimaatverandering, de onstuitbare mars van technologie, politieke aardverschuivingen en de groeiende schaduw van schaarste. In mijn ogen komt elk tijdperk met eigen, nieuwe uitdagingen.” 

Wat kunnen CFO’s in grote lijnen verwachten als ze naar je sessie komen?

“Ik heb gedurende mijn leven vele obstakels moeten overwinnen. Maar uiteindelijk bepaal je zelf of iets een obstakel is of niet. Vervolgens bepaal je hoe je daar mee om gaat. Tijdens mijn zeilavonturen heb ik een ding geleerd: “Vecht niet tegen de wind, maar gebruik hem om vooruit te komen. Daar vertel ik over.” 

Wat wil je ze graag meegeven?

“Only when the tide goes out, do you discover who has been swimming naked.” Dat is het centrale thema van de dag. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op de veranderingen die komen gaan. Maar het is ook belangrijk om dit op gepaste wijze te doen. Je kan wel in je ski-pak gaan zwemmen, voor het geval dat… maar dat maakt de zwemtocht er niet makkelijker op. Bovendien brengen grote uitdagingen altijd iets moois met zich mee.”  

Wat zou je zelf graag willen meenemen aan het einde van dag?

“Ik hoop natuurlijk mijn publiek te inspireren, maar de persoonlijke de gesprekken die ik daarna voer, geven mij altijd weer nieuwe inzichten. Zo rijd ik zelf ook weer een klein beetje wijzer naar huis.”   

 

Registreer je nu voor CFO Day 2024 en zorg dat je erbij bent op 30 mei!
https://cfoday.nl/aanmelden/

Deelname aan CFO Day is voorbehouden aan CFO’s van organisaties met een omzet van minimaal € 200 miljoen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen