Veerkrachtige werknemer steeds belangrijker

Onrustige tijden in het Verenigd Koninkrijk zorgen ervoor dat veerkrachtige werknemers steeds belangrijker worden. Dat zeggen CFO's in een onderzoek van de Britse tak van recruitmentbureau Robert Half.

9 op de 10 CFO's schatten in dat, in deze tijden van continue verandering, het belangrijk zal zijn om de veerkrachtigheid van medewerkers te verbeteren in de komende twee tot vijf jaar. 94 procent van alle ondervraagden zegt dat en in Londen ligt dat percentage zelfs op 97. Ongeveer de helft meent dat digitalisatie en Brexit-gerelateerd werk ervoor zorgen dat verandering de nieuwe standaard is in financiële departementen.

Lees ook: Onzekerheid Brexit slecht? Nee, juist een kans om te groeien

Voorbereiden op disruptie

CFO's investeren in maatregelen om hun werknemers zo weerbaar mogelijk te maken. 'Om ze voor te bereiden op de komende tijden van verandering en om de zekerheid te krijgen dat ze kunnen anticiperen op elke mogelijke disruptie', schrijft Robert Half. De voornaamste maatregelen zijn het bieden van specialistische fysieke en mentale ondersteuning, heldere doelen stellen en het ondersteunen van een positieve vooruitblik binnen het team.

Steeds meer CFO's erkennen hierin het belang van het huidige personeelsbestand. Ze denken dat het aantrekken van nieuw personeel met de gewenste kwaliteiten moeilijker zal zijn. Een op de vier Chief Financial Officers verwacht dat veerkrachtige werknemers lastiger te vinden zullen zijn in de komende drie jaar. En een op de drie verwacht dat ze gewilder zullen zijn dan voorheen.

Hoe CFO’s bij hun werknemers een gevoel van veerkrachtigheid proberen te bereiken

Specialistische fysieke en mentale ondersteuning

43%

Heldere doelen en verwachtingen stellen

41%

Een positieve vooruitblik in het team aanmoedigen

40%

Eerlijk zijn over de perspectieven

39%

Een welzijnsprogramma voor werknemers aanbieden

39%

Een openhartige dialoog binnen het team toestaan

39%

Teamwork aanmoedigen

37%

Bron: Robert Half, 2019. Meerdere antwoorden mogelijk.