Verschillen tussen interimmers en vaste krachten verdwijnen

Interimmer zit er steeds langer tegen steeds draaglijkere kosten.

Verschillen tussen interimmers en vaste krachten verdwijnen

Interim en vast groeien steeds meer naar elkaar toe. Interim-opdrachten duren steeds langer terwijl de interim-manager nog nauwelijks meer verdient dan zijn of haar collega in vaste dienst. Dat blijkt uit het nieuwste trendonderzoek naar de markt voor hoogopgeleide interim-managers van Schaekel & Partners.

Weliswaar zijn de interim-tarieven iets gestegen. Bijna de helft heeft het tarief verhoogd als gevolg van de inflatie. De tarieven stegen gemiddeld met twee euro per uur tot 129 euro per uur. Maar de salarissen van vaste krachten stegen sneller. Daardoor zit er nog weinig verschil tussen het loon dat een interimmer mee naar huis neemt en het salaris van een manager met een contract voor onbepaalde tijd.

Ook valt op dat de interimmer steeds vaker te vinden is op de werkvloer van de opdrachtgever. In het trendonderzoek over 2022 zei 32 procent van de respondenten meer dan de helft van de werktijd op locatie door te brengen, nu is dat 42 procent.

De periode tussen twee opdrachten is volgens het onderzoek weer korter geworden, namelijk zes weken. Tegelijkertijd wordt de opdrachtduur langer, namelijk 15,4 maanden. 

Dit is een stijging van een maand ten opzichte van een jaar geleden. De overheid spant hier de kroon met een gemiddelde opdrachtduur van zeventien maanden. 

Ook de privileges die voorheen veelal alleen voor eigen werknemers golden, worden nu aan interimmers gegund, stellen de onderzoekers. 

Gerelateerde artikelen