Voormalig CFO ING commissaris bij PostNL

Voormalig CFO van ING Koos Timmermans is aangesteld als commissaris bij post- en pakketbedrijf PostNL. De aandeelhouders van PostNL keurden zijn voordracht dinsdag op de jaarlijkse vergadering vrijwel unaniem goed. Timmermans was in november voorgedragen.

PostNL stelt dat Timmermans veel ervaring heeft met financiën, regelgeving en digitalisering. Zijn benoeming kreeg steun van 99,99 procent van de aanwezige aandeelhouders.

Timmermans vertrok in 2018 bij ING nadat de bank een witwasboete van honderden miljoenen euro's moest betalen. ING had niet genoeg gedaan om witwassen tegen te gaan. Hij zei op de vergadering dat die zaak erg leerzaam is geweest voor hem als het gaat om regelgeving en toezicht.

PvdA-politicus en oud-vakbondsleider Agnes Jongerius is juist vertrokken als commissaris bij PostNL. Ze heeft besloten om af te zien van een nieuwe termijn. Jongerius vond de toezichtfunctie niet meer te combineren met haar werk als Europarlementariër. Ze was sinds 2013 lid van de raad van commissarissen van PostNL.