Waterschap Aa en Maas kiest voor Unit4 Financials

Waterschap Aa en Maas, een van de drie Brabantse waterschappen, maakt de overstap van Unit4 FMS naar Unit4 Financials. Met deze upgrade is het waterschap weer helemaal klaar voor de toekomst. Het uiteindelijke doel? "Samen met waterschappen De Dommel en Brabantse Delta één systeem gebruiken, zodat we nóg efficiënter zijn", aldus Jos Vrijhoef, Adviseur Concernstaf bij Aa en Maas. "Maar laten we niet voor de muziek uit lopen, eerst deze implementatie."

Unit4 Financials is een financieel systeem dat realtime inzicht geeft in alle ingevoerde gegevens, zodat alle gegevens op één plek staan en het opmaken van financiële rapportages vele malen sneller en beter gaat. Het waterschap kan daardoor beter onderbouwde beslissingen nemen en op elk gewenst moment de financiële structuur aanpassen.Waterschap Aa en Maas was al een tevreden klant van Unit4. Het oude systeem heeft altijd goed voldaan. Vrijhoef: “Dat doet ook nog altijd zijn werk, maar intussen zijn de processen verouderd. Nieuwe systemen zijn veel efficiënter. Daarin is veel meer geautomatiseerd. Waardoor onze mensen meer tijd kunnen besteden aan het werk dat niet kan worden overgenomen: het maken van analyses.”

ImplementatieAa en Maas zette de stap naar Unit4 Financials vorige maand. Brabantse Delta haakt over een aantal jaar aan. Vrijhoef: “We besteden veel aandacht aan de implementatie en introductie van het nieuwe systeem binnen de organisatie. Want iedereen moet ermee gaan werken. Om dit project goed te laten landen binnen Aa en Maas hebben we er daarom ook tot 1 januari 2018 voor uitgetrokken.”Gebruiksvriendelijkheid gold als belangrijkste eis voor het nieuwe pakket. Met daarnaast, uiteraard, geborgde informatiebeveiliging en het voldoen aan de wettelijke voorschriften om de jaarrekening en begroting van het waterschap te kunnen genereren. “En het gemak waarmee we kunnen integreren met andere pakketten, speelde ook mee”, aldus Vrijhoef. “Zodat de burger uiteindelijk voordeel heeft van onze efficiëntere manier van werken.”Martien Merks, Managing Director Benelux bij Unit4, is trots op de langdurige relatie tussen Unit4 en waterschap Aa en Maas. “Bovendien laat het zien dat Unit4 mee beweegt met haar klanten. Binnen het aanbod van Unit4 heeft de klant eigenlijk alle keuze, die afgestemd kan worden op de eigen eisen en wensen.”