Handelsoorlog steeds grotere kopzorg voor CFO

De zorgen over de gevolgen van een handelsoorlog nemen toe. De onzekerheid rondom de handelspolitiek van president Trump wordt door CFO’s gezien als de grootste bedreiging voor hun bedrijven.

Dat blijkt uit onderzoek van CNBC onder hun Global CFO Council. 35 procent van de CFO’s ziet het Amerikaanse handelsbeleid momenteel als de grootste externe bedreiging. Een kwartaal eerder lag dit percentage op 27 procent, in het laatste kwartaal van 2017 was dit 11,6 procent.

65 procent van de Noord-Amerikaanse CFO’s verwacht dat Trumps beleid een negatieve impact zal hebben op hun bedrijf. 20 procent denkt zelfs dat dat die impact “zeer negatief” zal zijn. Toch gelooft nog steeds 60 procent van de CFO's dat hun bedrijven volledig kunnen profiteren van de voordelen van Trumps herziene belastingbeleid. Voor 40 procent is dit niet het geval. 

Het algehele beeld van het onderzoek blijft er echter goed uitzien. Er is geen enkele regio wereldwijd waar men pessimistisch is over de economische vooruitzichten. 
 

Gerelateerde artikelen