Implementatie van AI in Finance & Control, hoe doet u dat?

12 juni 2024
Forvis Mazars

Aan het einde van 2023 heeft Mazars (per 1 juni Forvis Mazars) de inzichten van vooraanstaande leidinggevenden van over de hele wereld verzameld voor de jaarlijkse C-suite barometer. Met bijdragen van ongeveer 800 executives uit meer dan 30 landen, hebben we een overzicht gemaakt van de vijf topprioriteiten die op de agenda van C-leiders staan. Bovenaan die lijst staat technologische transformatie.

Deze bevindingen benadrukken het cruciale belang van technologische ontwikkeling en vernieuwing in de bedrijfsstrategie voor de nabije toekomst. C-leiders richten zich niet alleen op het transformeren van hun eigen technologie, maar ook op de opkomst van nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI).

Uit ons onderzoek blijkt dat CFO’s klaar moeten staan voor deze nieuwe technologieën. Het is dan ook geen verrassing dat er aanzienlijke interesse is in generatieve AI. De mogelijkheden van AI zijn enorm, maar het brengt ook substantiële risico’s met zich mee. Daarom is het van belang dat AI verantwoord wordt ingezet, waarbij rekening wordt gehouden met deze risico’s.