AFAS start pilot met B2B-support via WhatsApp

AFAS Software heeft een pilot gelanceerd met WhatsApp als nieuw kanaal voor klantcontact. Hiermee start het bedrijf als eerste B2B-bedrijf in Nederland met de inzet van de berichtenservice.

In eerste instantie wordt WhatsApp als reactiemogelijkheid ingezet, waarbij een e-mail gestuurd wordt naar een kleine groep klanten. Hierbij kunnen klanten via WhatsApp reageren. De ambitie bestaat om dit verder uit te bouwen naar zowel een groter bereik als een actieve inzet: ‘Als blijkt dat de inzet van WhatsApp onder ons klantenbestand succesvol is, bouwen we dit uiteraard verder uit’, zo licht Bas van der Veldt, CEO van AFAS toe.

Vaak wordt er binnen business to business-branches voor traditionele communicatiekanalen gekozen, maar juist daar liggen volgens AFAS Software kansen. En dus ook met WhatsApp: ‘Door bijvoorbeeld afspraken is niet iedereen goed bereikbaar via mail en Twitter is niet altijd ideaal vanwege het beperkt aantal tekens. WhatsApp kan dan de uitgelezen mogelijkheid zijn voor snel persoonlijk contact. Daarnaast is ook klantspecifieke communicatie mogelijk, door het 1 op 1-contact en de koppeling met ons systeem.’