BAM draagt Frans den Houter voor als CFO

De raad van commissarissen van bouwer BAM Groep wil Frans den Houter als nieuwe CFO. Hij moet de opvolger worden van Thessa Menssen, die per 1 juli vertrekt. 

Den Houter is afkomstig van Heerema Marine Contractors, waar hij sinds 2010 in dienst was, sinds september 2012 als CFO. Hij was daar naast finance verantwoordelijke voor juridische zaken, compliance, personeelszaken en informatiemanagement. Eerder werkte hij voor Exxon Mobil en Shell. 

BAM kiest voor Den Houter vanwege diens “diepe kennis en ervaring in de financiële functie, zijn ervaring met ondernemingsfinanciering, met verandermanagement en met het risico- en contractmanagement van (grote) projecten”, aldus het bouwbedrijf in een persbericht

Frans den Houter is opgeleid als hydrografisch ingenieur aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft de studie bedrijfseconomie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en heeft tevens een internationale masteropleiding gevolgd in Finance and Control en is Register Controller.

BAM beleeft momenteel zware tijden. Het bedrijf heeft te maken met een fikse tegenvaller bij de bouw de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. In december gaf het bedrijf daarom nog een winstwaarschuwing af.