Catawiki benoemt Franklin Hagel tot CFO

Catawiki, het online veilingplatform voor unieke objecten, benoemt Franklin Hagel tot Chief Financial Officer per 1 mei 2019.

Afgelopen januari maakte het bedrijf bekend de mijlpaal van 5 miljoen verkochte kavels te hebben bereikt – een enorme groei ten opzichte van 2008: het moment dat Catawiki ontstond uit de gedeelde liefde van de twee oprichters voor stripboeken. Net zoals in zijn vorige functies, gaat Hagel zich in zijn nieuwe rol bij Catawiki toeleggen op de winstgevendheid en het versnellen van de groei van Catawiki.

Ervaring bij Microsoft en Travix

De Nederlandse Hagel (46) heeft ervaring met zowel de corporate bedrijfsomgeving als met start-ups. Na zes jaar te hebben gewerkt als externe accountant bij PwC heeft hij bij Microsoft verschillende rollen vervuld, waaronder CFO voor de Nederlandse markt en later CFO Europa voor de Advertising en Online Business. 

De afgelopen zes jaar was hij werkzaam als CFO bij online reisbureau Travix. In deze rol heeft hij bijgedragen aan de verdubbeling van de omzet en winst van het bedrijf, terwijl het bedrijf zich in rap tempo uitbreidde van 15 naar 40 landen.

Lees ook: CFO Travix: "Techbedrijf dat reizen verkoopt"

Franklin Hagel: “Ik streef er altijd naar om de best presterende teams samen te stellen die data-gedreven inzichten gebruiken om wereldwijde groei te realiseren. Dit komt perfect overeen met Catawiki’s ambitie om het grootste online platform voor unieke en zeldzame objecten te worden. Gedurende mijn gehele carrière hebben technologie-gedreven bedrijven de voorkeur gehad, en aangezien Catawiki al een grote naam is in de Europese techwereld kijk ik ernaar uit hier deel van uit te gaan maken.”

Gezonde balans

Ravi Vora, CEO van Catawiki: “Door de snelle groei die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt was dit het juiste moment om iemand met Franklin’s ervaring als CFO aan te nemen om te helpen bij het behouden van een gezonde balans tussen de top-line en bottom-line van het bedrijf. Zijn focus op de financiële discipline bij technologie-gedreven bedrijven maakt hem de perfecte match. We zijn heel blij met zijn komst naar Catawiki.”