CFO Anna Borg wordt CEO van Vattenfall

Anna Borg is benoemd tot nieuwe president en CEO van Vattenfall. Sinds 2017 is Anna Borg de CFO van Vattenfall geweest.

Borg was onder andere Senior Vice President voor Vattenfall's Business Area Markets en leidde de Nordic Sales-activiteiten, de Zweedse Heat-activiteiten en de Europese B2C-activiteiten. Anna Borg was ook Senior Vice President Nordics bij Klarna.

“Anna Borg heeft een brede en diepe ervaring die haar zeer geschikt om CEO te zijn bij Vattenfall”, zegt Lars G Nordström, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vattenfall. “Ze is betrokken geweest bij het bepalen van de nieuwe strategische richting van het bedrijf en is de juiste persoon om de uitvoering ervan nu op zich te nemen en voort te zetten. Anna is een goede leider en kent Vattenfall en de energiesector al vele jaren als werknemer, manager en lid van het Executive Group Management.”

“Ik voel me vereerd dat ik ben benoemd om Vattenfall naar de volgende fase te leiden in de richting van ons doel om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. We hebben een duidelijke strategie en ik kijk er naar uit om ervoor te zorgen dat we gefocust zijn op het blijven realiseren van onze ambitieuze plannen, samen met al onze bekwame medewerkers”, zegt Anna Borg.

Anna Borg werd geboren in 1971 en volgt Magnus Hall op die op 21 juli aankondigde Vattenfall te verlaten. Anna Borg treedt op 1 november in dienst. De werving voor een nieuwe CFO start per direct.