CFO Bernhoven algemeen directeur zorginstelling

Geert van den Enden (1970) is sinds begin dit jaar algemeen directeur van Bernhoven, een zorginstelling met circa 2.300 medewerkers.

In 2014 werd Geert van den Enden benoemd tot financieel directeur van Bernhoven, eind 2016 werd hij tevens actief als operationeel directeur. Van den Enden sloot zich in 2014 aan bij Bernhoven om de implementatie van de strategie ‘Toekomstbestendige zorg voor de regio’ te gaan realiseren. De strategie is erop gericht om de gezondheidszorg te verbeteren door in te zetten op zinnige zorg. 

Voordat Geert van den Enden bij Bernhoven kwam, was hij financieel directeur van de Sint-Maartenskliniek. Daarvoor werkte hij als financieel directeur bij het Vlietlandziekenhuis in de regio Rotterdam.

Als algemeen directeur is zijn missie om de nieuwe strategie van Bernhoven te gaan borgen en verankeren in het nieuwe organisatiemodel; "Een uitdaging waar ik vol vertrouwen mee van start ga. Ik vind het een eer om samen met de bevlogen collega’s van Bernhoven onze nieuwe strategie verder richting te geven en in de volle breedte te implementeren. Waarbij de nadruk ligt op het voorop stellen van onze patiënt in alles wat we doen."

Geert van den Enden begon zijn carrière in de Nederlandse havens, waar hij zich bezighield met de logistiek van de havens en de verkeersstromen. Hij vervulde deze rol als consultant in dienst bij Capgemini. Hij studeerde Logistiek en Economie aan de Internationale School voor Economie in Rotterdam, waar hij zijn BA-diploma behaalde. Hij heeft daarnaast een MBA van de Portsmouth University.