Gwen van Berne (CFO Oikocredit) wordt nieuwe voorzitter IMA

Eerste Europese voorzitter van Institute of Management Accountants.

IMA (Institute of Management Accountants), de wereldwijde beroepsorganisatie voor accounting en finance professionals, heeft Gwen van Berne, CFO van Oikocredit, gekozen als IMA’s nieuwe wereldwijde Chair-Elect. De Nederlandse van Berne wordt daarmee de eerste Europese voorzitter van de organisatie met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten en het Europese kantoor in Amsterdam.

Gwen is sinds 2019 lid van IMA’s Global Board of Directors en is van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022 Chair-Elect, waarna ze J. Stephen McNally, CFO van Plastic Technologies Inc. (PTI) zal opvolgen als voorzitter van de beroepsorganisatie. Tijdens deze periode staan de onderwerpen diversiteit, data- en technologische ontwikkelingen, globalisering en de CFO als brede business adviseur en riskmanager hoog op haar agenda.

Gwen laat weten: “Ongeveer elf jaar geleden kwam ik voor het eerst met IMA in aanraking toen ik mijn CMA certificaat behaalde. De CMA heeft mij een uitstekende basis gegeven voor mijn huidige werkzaamheden en het is een opleiding die internationaal meteen te plaatsen is. Ik ben dan ook vereerd dat ik de komende periode relevante onderwerpen binnen finance kan aankaarten en een verbindende rol kan uitoefenen.”

In haar rol bij de non-profitorganisatie Oikocredit, houdt van Berne toezicht op alle financiële operaties. RIPE NCC is een van de vijf regionale internetregisters die toewijzing van internetbronnen, registratiediensten en coördinatieactiviteiten biedt, die de werking van het internet wereldwijd ondersteunen.

Eerder bekleedde van Berne verschillende functies binnen ABN AMRO, waaronder hoofd kapitaal- en risicorapportage (ABN AMRO Bank NV), global manager business development (ABN AMRO Clearing Bank NV) en manager private banking (ABN AMRO Mees Pierson Wassenaar). Ze is ook lid van de Raad van Commissarissen van International Card Services en penningmeester van het Delft Chamber Music Festival. Van Berne is lid van de IMA Amsterdam – Netherlands Chapter, en IMA's Strategic Planning Standing Board Committee.

Lees ook: Jeff Thomson, CEO IMA, over bouwen aan de finance functie van de toekomst