CFO Joost de Vries zal Lucas Bols in 2020 verlaten

Na bijna 15 jaar werkzaam te zijn geweest als CFO van Lucas Bols heeft Joost de Vries laten weten dat hij in de loop van 2020 de onderneming zal verlaten.

De Vries heeft besloten zijn carrière in toezichthoudende en adviserende rollen te willen voortzetten. Hij zal in ieder geval tot en met het einde van het huidige boekjaar (tot en met 31 maart 2020) als CFO bij de onderneming werkzaam zijn. Een zoekproces om de juiste opvolger te vinden is gestart.

Derk Doijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lucas Bols: "De Raad van Commissarissen betreurt het dat Joost heeft besloten Lucas Bols te verlaten, maar wij respecteren zijn beslissing. Joost heeft een cruciale rol gespeeld in het IPO-proces van Lucas Bols, de Passoãtransactie en de daaropvolgende integratie. Hij heeft de financiering voor deze succesvolle uitbreiding van de Lucas Bols-portefeuille geborgd en recent de onderneming succesvol geherfinancierd, waarmee voldoende flexibiliteit voor toekomstige ontwikkelingen gewaarborgd is. We danken Joost voor zijn niet-aflatende toewijding in de afgelopen 15 jaar en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Huub van Doorne, CEO van Lucas Bols: “Het was een groot genoegen om samen te werken met Joost. Vanaf het begin, het terugbrengen van Lucas Bols naar Amsterdam en het opzetten van onze eigen organisatie in de VS, tot waar de onderneming nu staat, is Joost van significant belang geweest.”

Joost de Vries, CFO van Lucas Bols: “Het is een moeilijke beslissing geweest, maar voor mij is dit het juiste moment om een volgende stap in mijn carrière te zetten. Voortbouwend op bijna 40 jaar ervaring wil ik me gaan toeleggen op toezichthoudende en adviserende functies. Ik voel me bevoorrecht dat ik een rol heb mogen spelen in de meer dan 400 jaar geschiedenis van dit unieke bedrijf. Ik kijk ernaar uit de komende maanden samen te blijven werken met Huub en het Lucas Bols-team om een soepele overgang te waarborgen.”

Lucas Bols is het oudste gedistilleerd merk ter wereld en een van Nederlands oudste nog actieve bedrijven. In de afgelopen meer dan 440 jaar is Lucas Bols meester geworden in de kunst van het distilleren, mixen en blenden van likeuren, jenever, gin en vodka. Het portfolio van Lucas Bols bestaat uit meer dan 20 premium en superpremium merken die gebruikt worden als basis voor cocktails in cocktailbars over de hele wereld. De producten van Lucas Bols worden verkocht in meer dan 110 landen wereldwijd. Sinds 4 februari 2015 is Lucas Bols genoteerd aan Euronext Amsterdam (BOLS).