CFO Profiel: Lowick Barg

Lowick Barg is in september 2015 aangesteld als CFO van bouwbedrijf Dura Vermeer.

Voordat Barg bij Dura Vermeer startte, was hij negenentwintig jaar werkzaam bij accountants- en adviesbureau KPMG. Hier heeft hij meerdere functies vervuld, als laatste was hij functie partner audit. Bij Dura Vermeer houdt de financieel topman zich bezig met de financiën, ICT, HR, juridische zaken, facilitaire bedrijven, onroerend goed en inkoop. 

Na de bekendmaking van de cijfers van 2016 van Dura Vermeer, stelde Barg dat hij tevreden was met de ontwikkeling die dat jaar zijn gemaakt, maar dat het doel is een winstmarge van 2 à 3 procent te behalen. Hij verwachtte voor 2017 een marge van 1,5 procent te kunnen behalen op een winst van 14 miljoen. “Al wil het niet zeggen dat 13 miljoen niet goed zou zijn. Zo is het ook weer niet. Maar laat ik zeggen, dat we in ieder geval verwachten opnieuw een flinke winstsprong te maken”, aldus Barg in vakblad Cobouw.

Over Dura Vermeer
Dura Vermeer Groep is een bouw/infra-concern, actief in bouw, engineering, infrastructuur(wegenbouw) en dienstverlening. In 2016 haalde het bedrijf een omzet van meer dan 1 miljard euro en een nettowinst van 3,6 miljoen euro. Daarmee is Dura Vermeer één van de grootste Nederlandse bouwbedrijven. 

Naam:                 Lowick Barg
Bedrijf:                Dura Vermeer
Geboortejaar:    1965

Carrière
2015 – heden      Lid Raad van Bestuur
1986 – 2015        Partner, KPMG

Opleidingen
Lowick Barg heeft accountancy aan NIVRA afgerond en heeft zijn diploma accountancy (RA) behaald aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Raad van Bestuur
Job Dura                Voorzitter
Lowick Barg          CFO
Ronald Dielwart    Lid Raad van Bestuur
Theo Winter           Lid Raad van Bestuur

Gerelateerde artikelen