CFO Special Achievement Awards 2012 naar Hans Janssen (Mediq), Ton van Veen (Jumbo Supermarkten) en Tom Francken (Desso)

Op de 11e editie van CFO Day zijn Hans Janssen, CFO van Mediq, Ton van Veen, CFO van Jumbo Supermarkten, en Tom Francken, CFO van Desso, onderscheiden met de ‘CFO Special Achievement Award 2012’.

Bekijk de foto’s en verslag van CFO DAY 2012De drie financiële leiders hebben in 2011, elk op eigen wijze, een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de strategie van de onderneming. Zij vervullen daarmee een voorbeeldfunctie voor de CFO-gemeenschap, zo oordeelde de jury onder voorzitterschap van Tjero Zomer  vandaag aan boord van de SS Rotterdam. Hans Janssen ontving de Award voor de rol die hij vervulde in de transformatie van Mediq van traditionele apotheker en groothandel in medicijnen naar leverancier van medische hulpmiddelen en bijbehorende zorg aan huis, en van medische hulpmiddelen aan zorginstellingen. In de tijd dat Janssen CFO is, is Mediq van een nationale naar een multinationale onderneming uitgegroeid. Ook speelt Janssen een belangrijke rol in de succesvolle M&A-strategie. Verder is Janssen een people manager die durft te investeren in mensen, ook tegen de economische stroom in.  Ton van Veen kreeg de Award voor de succesvolle M&A-strategie van Jumbo Supermarkten waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld, het verwerven van een onafhankelijke positie als CFO in een familiebedrijf en zijn voortvarende executie van de strategie van Jumbo. Een strakke financiële aansturing vanuit het hoofdkantoor en verbetering van processen leidde in veel gevallen tot een stijging van de omzet bij de overgenomen winkels. Tom Francken is een leider in duurzaamheid, creëert een omgeving voor innovatie en is nauw betrokken bij de transformatie van Desso van kunstgras- en tapijtfabrikant naar leverancier van duurzame oplossingen op het gebied van tapijt en vloerbedekking. Het borgen van duurzaamheid in een organisatie is volgens Tom Francken een kwestie van aan de juiste knoppen draaien. De CFO Awards worden jaarlijks uitgereikt namens de CFO-community, die samen met de partners van CFO Day en een deskundige jury van voormalige peers een longlist opstelde waaruit de uiteindelijke winnaars zijn gekozen. JuryDe jury bestaat uit juryvoorzitter Tjero Zomer, voormalig CFO en CEO van transavia.com, tegenwoordig toezichthouder en adviseur bij diverse organisaties; Jan van den Belt, tot 2008 werkzaam als CFO bij onder meer Océ en Shell en momenteel commissaris bij diverse ondernemingen en organisaties; en Margot Scheltema, van 2004 tot 2008 financieel directeur Shell Nederland, thans toezichthouder en commissaris bij diverse vennootschappen.