CFO Studio: Hoe pas ik storytelling toe als strategische tool voor mijn organisatie?

Daniëlle van der Sluijs (CFO Nedap) en Bart de Haas (CFO Terberg Group) in gesprek over hun eigen ervaringen met storytelling.

In de laatste maand van het jaar kijken we terug naar een van de laatste hoogtepunten van 2023: het Leadership in Finance Summit. 'Get your story straight’. Maar de vooravond van het event nodigden wij Bart de Haas (CFO Royal Terberg Group) en Daniëlle van der Sluijs (CFO Nedap) uit in onze CFO studio om te komen vertellen over hoe zij storytelling inzetten voor hun strategische doelen.

Storytelling is een skill die steeds vaker wordt genoemd als succesfactor voor het implementeren van verandering. Of het nu gaat om de IT transformatie, of het waarmaken van onze purpose als bedrijf. Maar wat is hierin de rol van de CFO? Hoe zorg je ervoor je dat je organisatie aantrekkelijk blijft voor nieuwe medewerkers? Welk verhaal vertel je als het voldoen aan ESG-criteria toch lastiger blijkt dan je zou willen?

Kijk hier de uitzending terug om te horen hoe Daniëlle de ‘Nedap story’ heeft vertaald naar verschillende ‘strategische verhalen’ voor verschillende marktgroepen en daarbij ook haar jonge nieuwe medewerkers mee weet te nemen in besluitvorming op verschillende levels van de organisatie, of hoe Bart de Haas storytelling gebruikt om het ‘financiële verhaal’ van zijn team op een manier te vertalen die ook echt binnenkomt bij collega’s ‘die niet zoveel hebben met cijfertjes’, zonder jargon en managementtaal.

Niek Snel, area manager bij Workiva, vertelt over hoe je als bedrijf de taal van de klant kan onderzoeken om hem ook zelf te leren spreken.

Klik op de foto om de hele aflevering terug te kijken/luisteren.

Schrijf je nu gratis in voor de CFO Nieuwsbrief: https://mijn.cfo.nl/signup
En volg ons op: https://www.linkedin.com/company/cfo-nl/  

 

Gerelateerde artikelen