CFO Susan Lenderink gaat Ajax verlaten

Lenderink blijft haar functie tot uiterlijk 1 maart 2025 vervullen.

Lenderink was sinds de zomer van 2019 in dienst bij de Amsterdamse voetbalclub en was de opvolger van Jeroen Slop.

“Na vijfenhalf jaar heb ik besloten om te stoppen bij Ajax. Een belangrijke taak bij mijn aanstelling was het verder professionaliseren van de organisatie. Het fundament is verstevigd en daarmee toekomstbestendig. Ik kijk terug op een intensieve, maar vooral mooie periode en ben trots op onze gezamenlijke prestaties op het veld en daarbuiten. Het is een voorrecht om deel uit te maken van de mooiste club van Nederland”, aldus Lenderink in een verklaring.

Wil jij elke vrijdag de beste interviews, exclusief nieuws uit de CFO Community en waardevolle inzichten rechtstreeks in je mailbox? Schrijf je vandaag nog in voor de gratis CFO.nl nieuwsbrief en mis niets meer.


 

Lenderink blijft haar functie tot uiterlijk 1 maart 2025 vervullen. “Het is jammer dat Susan Ajax gaat verlaten. Zij heeft hier namelijk fantastisch werk verricht. Wij hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen. Natuurlijk respecteren we haar beslissing en kunnen we concluderen dat ze in de afgelopen vijfenhalf jaar veel voor Ajax heeft betekend”, zei Michael van Praag, de voorzitter van de rvc.

Ajax staat er momenteel financieel niet goed voor. Dat is onder meer te wijten aan de slecht verlopen transferperiode in de zomer van 2023. Er werden toen voor ruim 100 miljoen euro spelers aangetrokken, maar veel van die spelers bleken niet te renderen.

De 47-jarige Lenderink werkte voor haar periode in de Johan Cruijff ArenA voor onder meer de Bijenkorf, waar ze ook CFO was.

Gerelateerde artikelen