De CFO grijpt de macht

In CFO-TV #6 gaan we over die leiderschapsrol in gesprek met Steven Zaat, CFO Air France-KLM.

De leiderschapsrol van de CFO is geëvolueerd van die vooral op de achtergrond acterende man of vrouw, tot de in het hart van de organisatie opererende leider.

In de zesde aflevering van CFO TV gaan we over die leiderschapsrol in gesprek met Steven Zaat, de nieuwe CFO van Air France-KLM, en Frank Peters, eigenaar van Virtus Communications. Want al is de CEO misschien beter zichtbaar, de CFO anno 2021 is allang niet meer alleen met de cijfers bezig. Hij of zij is ook druk met bestuursprocessen en maatschappelijke issues. Hoeveel macht heeft de CFO, wat kunnen we van hem of haar als leider verwachten?

Onze gasten zijn gelouterde veteranen in hun verschillende functies. Steven Zaat begon zijn loopbaan in 2000 bij het toen nog zelfstandige KLM en neemt twintig jaar luchtvaartsector-ervaring mee. Als CFO van Air France-KLM volgt hij de Fransman Frédéric Gagey op, die 1 juli met pensioen gaat.

PR-deskundige Frank Peters constateert dat ethisch leiderschap heden ten dage dé norm is. Met andere woorden: de samenleving verwacht dat bedrijven zich niet alleen aan de wet houden, maar ook waarden als eerlijkheid en rechtvaardigheid koesteren. Peters schreef onlangs ‘Het juiste doen als niemand kijkt –  Lessen uit de ethiek en filosofie voor integer leiderschap’.

Grijpt de moderne CFO daadwerkelijk de macht en is hij of zij los gekomen van die stereotype en louter financiële rol op de grijze achtergrond? En hoe pakt dat in de praktijk uit, wat betekent die evolutie bijvoorbeeld voor de samenwerking met de CEO? Steven Zaat en Frank Peters walked the walk en hebben antwoorden!  

Noteer 4 Juni alvast in de agenda en meld u hier aan voor deze bijzondere aflevering van CFO TV. 

Gerelateerde artikelen