CFO-wissel Royal HaskoningDHV

Nynke Dalstra, Chief Financial Officer, verlaat per 1 september Royal HaskoningDHV. 

Dalstra’s besluit om als CFO te vertrekken, is gebaseerd op een persoonlijke wens om tijd te besteden aan haar familie. Naar aanleiding van haar vertrek, heeft de Raad van Commissarissen Jasper de Wit, momenteel Corporate Director Finance & Control, benoemd als CFO. Per 1 september vormt hij samen met CEO Erik Oostwegel de Raad van Bestuur.

Lees ook: Jasper de Wit wint Controller of the Year Award 2013 en de case waarmee hij de prijs in de wacht sleepte

Joop van Oosten, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Wij zijn Nynke Dalstra dankbaar voor haar waardevolle bijdrage in de Raad van Bestuur. Nynke heeft de juiste balans gevonden tussen control en het stimuleren van ondernemerschap. Dit heeft bijgedragen aan een solide implementatie van de bedrijfsstrategie. Wij betreuren haar vertrek, maar wensen haar uiteraard veel succes met haar toekomstige plannen.”

“Om de continuïteit van sterk leiderschap te borgen, zijn wij van mening dat Jasper de Wit de beste kandidaat is voor de rol van CFO. Hij is ervaren, kent het bedrijf en de markt en hij bezit relevante leiderschapsvaardigheden. Hij is een goede combinatie met CEO Erik Oostwegel en met de Executive Council. Als Raad van Commissarissen zijn wij van mening dat het leiderschap van het bedrijf in goede handen is”, aldus Van Oosten.

In goede handen

Nynke Dalstra over haar keuze: “Na 25 jaar van toewijding aan mijn professionele carrière, waarvan meer dan 10 intensieve en dankbare jaren bij dit prachtige bedrijf, is het tijd om een pauze te nemen. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb en wil klanten, medewerkers en partners bedanken voor de goede samenwerking. Ik ben verheugd dat Jasper mij gaat opvolgen en heb er alle vertrouwen in dat het leiderschap van het bedrijf in goede handen is.”

Jasper de Wit startte zijn carrière bij Royal HaskoningDHV in 2005 als controller Industry & Buildings. In 2011 werd hij Group Controller en in 2016 volgde de benoeming tot Corporate Director Finance & Control bij Royal HaskoningDHV. Voor 2005 had Jasper diverse financiële functies bij KLM. Jasper studeerde Bedrijfseconomie aan Tilburg University en volgde de Postdoctorale Controllersopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam.