CFO’s op 11 september met elkaar in gesprek over hoe digitaal te transformeren als winnaar

Leden van de CFO Association delen hun kennis over hoe ze omgaan met de digitale transformatie om er als winnaar uit te komen. De verwachting is dat tegen 2025 de digitale economie net zo groot zal zijn als de fysieke economie in 1995. Wie tot de winnaars wil behoren, dient dus zowel de fysieke als de digitale kansen te benutten.

Op 11 september zullen leden van de CFO Association hun kennis delen over hoe ze omgaan met de digitale transformatie. 

Om waarde te creëren kunnen bedrijven op zoek gaan naar een ‘halo’ van code die er het laatste decennium is ontstaan rond mensen, bedrijven en ook voorwerpen, zoals auto’s en machines. 

Bedrijven als Google, Facebook, Netflix, Pandora en Amazon doen dat al volop. Ze realiseren zich dat klanten nu een virtueel persoon zijn naast een fysiek persoon. Bedrijven die zich puur blijven richten op de fysieke klant dreigen ten onder te gaan. 

Onderzoek geeft weer dat complexe industrieën in vijf stappen een ‘crossroad’ bereiken, een relatief korte periode waarin gevestigde organisaties hun dominante marktpositie verliezen aan nieuwe spelers.

De meeste CFO’s geven aan dat ze momenteel bezig zijn met het identificeren van ideeën en Code Halo oplossingen die de fysieke en de virtuele wereld combineren. Met name wordt er gedacht aan  oplossingen die gebruik maken van de code halo rondom klanten en producten.

Rol van Finance 

De rol van finance in deze fase blijkt zonder uitzondering van groot belang. De afhankelijkheden met IT nemen toe. Maar vooral op de teams is de impact groot. Zoals een CFO van een uitgever het verwoordt: “Finance moet pro-actief de transformatie mede vormgeven. Dit vergt een ‘outside-in’ benadering en een sterke business en verandergedreven mindset vanuit finance.”  Hier sluiten veel collega’s zich in andere bewoordingen bij aan. “Het vraagt om een team met kwalitatief hoogstaande allrounders,” zegt een andere CFO bijvoorbeeld.

Op donderdagmiddag 11 september zal de CFO Association hier dieper op ingaan tijdens het CFO Association Forum Managing the crossroads.

Meer informatie over het CFO Association Forum Managing the crossroads treft u hier aan. 

Als lid van de CFO Association kunt u kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst.  

Ontmoet de financiële top van Nederland

Wilt u ook aanwezig zijn bij het CFO Forum en vele andere inspirerende bijeenkomsten voor CFO’s en FD’s? Word dan nu lid van de CFO Association, dé exclusieve community van CFO’s en FD’s in Nederland. Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en FD’s. Tevens ontvangt u jaarlijks 4 keer CFO Magazine. Meld u aan viaCFO.nl/memberships.

 

Gerelateerde artikelen