CFO’s slaan kordaat af

47 CFO’s, de exclusieve golfbaan The International, een 18 holes wedstrijd; de 2019 editie van de door Workday, Finance Factor en Alex van Groningen BV georganiseerde Executive Open was minstens zo geslaagd als de vorige drie edities!

En de winnaar van deze vierde editie van de Dutch Executive Open bleek het team met Oscar Visser in de geledingen….

Dat veel CFO’s verzot zijn op de golfsport bleek al vroeg op de parkeerplaats van The International. Nog voor 08.30 uur in de ochtend stroomde die vol met de ietwat voorspelbare Tesla’s, BMW’s, Mercedessen, Audi’s… En jawel, zelfs de CFO die met zijn Porsche 911 in alle vroegte de weg naar Badhoevedorp had weten te vinden, was er in geslaagd zijn clubs in die ranke Duitse sportbolide te proppen.

Lees ook: Hoe bouw je als CFO aan een flexibel en veelzijdig team?

“Een hele uitdaging, deze baan die ook het strijdtoneel is van de KLM Open”, sprak Erik ten Bruggencate, Country Manager Benelux van Workday, één van de organisatoren van het toernooi, de aan het uitgebreide ontbijt netwerkende CFO’s vlak voor de afslag toe. “We starten vanaf twee locaties, hole 1 en hole 10, en elk team heeft zijn eigen aanvoerder.”

Vuile Borrel

En, met een knipoog: “We hebben natuurlijk weer voor fantastische catering gezorgd, soms misschien wel met een beetje alcohol op de baan! Want ja, dan gaat het slaan soms wat beter! Ik ben erg benieuwd naar de winnaar, straks. En na afloop is er NATUURLIJK die Vuile Borrel.”

Ten Bruggencate, kort na zijn speech om een toelichting gevraagd: “Ja, ik had er tot voor kort ook nog niet van gehoord, Vuile Borrel… Maar het schijnt een bekende term in de golfsport te zijn. Het betekent dat de spelers zich niet eerst gaan omkleden, maar meteen richting bar gaan.”

“Tsja, hoeveel golfbanen koop je voor zoveel geld…”

Tijdens het ontbijt sprak CFO Oscar Visser met de beide Alex van Groningen CFO Community Managers Kevin Mottard en Amy Quik over zijn nieuwe uitdaging bij digital agency Youwe in Rotterdam, na eerder voor ProRail, YoungCapital en HOMM te hebben gewerkt.  “Mijn handicap is 22, niet zo heel best dus. Maar ik heb recent veel met mijn vader kunnen golfen! Je weet het dus maar nooit…”

Overname Vivat

En, o ja, Tibor R. Leeuwenburgh,  M&A Aegon, had ook zijn clubs tevoorschijn gehaald. Breed lachend: “Ik zit op handicap 14,6 dus dat wordt behoorlijk lastig vandaag…” Terugkomend op een eerder interview in één van de Alex van Groningen Magazines en met het woord ‘lastig’ nog op zijn lippen: “Die overname van Vivat is uiteindelijk voor ons niet doorgegaan. Andere partijen boden 400 miljoen meer.” Over de glooiende course van The International turend, daar waar hij straks gaat afslaan: “Tsja, hoeveel golfbanen koop je voor zoveel geld…”

En daarna was er dus die dubbele afslag, de 18 holes, de inmiddels alom gewaardeerde catering. Zelfs de weergoden, de voorspellingen waren aanvankelijk niet al te best, omarmden deze vierde Executive Open als alle eerdere edities; geen regen en in de middag zelfs een aangenaam juli-zonnetje.

KLM Open

Het idee voor het evenement ontstond vier jaar geleden, toen een aantal CFO’s samenkwam op het KLM Open. En het Dutch Executive Open was geboren. Maatpak in de kast, even niet over KPI’s en bedrijfsresultaten overleggen, maar alle aandacht voor het aantal slagen en par… Dát zijn de cijfers waarom het onder de executives tijdens het toernooi draaide. Achttien holes volgens de regels van Texas Scramble, een vaak gebruikte vorm bij bedrijfs-wedstrijden. En tegen vier uur in de middag die terugkeer in het fraaie Clubhouse.

Lees ook: CFO’s strijden tijdens Executive Open 2018

“De baan lag er ontzettend mooi bij”, aldus één van de net teruggekeerde CFO’s. En die  vele snacks en drankjes, op welke hole dan ook, kregen sowieso niets dan juichende beoordelingen.

Gelauwerd en bejubeld

Er werd met verve geklapt voor de nummers 2 en 3. Waarna het winnende team 5, dat deze mooie dag 64 slagen boekte en daarmee net iets beter was dan de achtervolgende golfers, werd gelauwerd en bejubeld. De enige vrouw die mee sloeg, Caroline van den Bosch (Emeritor), won de prijs voor longest neary.

O, niet vergeten, de al eerder geciteerde Director M&A van Aegon, Tibor R. Leeuwenburgh, handicap 14,6, viel op de valreep ook nog eens in de prijzen. Niet verwacht, toch gebeurd. Tibor hengelde ’zo maar’ eventjes de ‘longest drive’ binnen. Hoe ver dat is, zo’n slag van Tibor R.? “Nou, al gauw 270 meter”, aldus de Aegon-man na even peinzen en niet zonder trots…