De 5 best gelezen interviews van 2017

Wie waren vorig jaar de grote inspiratiebronnen? Wat waren de best gelezen interviews van CFO.nl?

CFO Jumbo: "Nooit een compromis op cultuur”
Embrace entrepreneurship was dit jaar het thema van de CFO Community. Bij Jumbo zit ondernemerschap in het DNA. Ton van Veen legt uit hoe het bedrijf zorgt dat het ondernemend blijft bij sterke groei en overnames. "We hebben steeds gezegd dat we uitgaan van het beste van twee werelden. Behalve op het gebied van cultuur, daar sluiten we geen compromissen."

Chris Zook: "Matrixorganisatie is valse profeet"
Bedrijven die erin slagen duurzame groei te bereiken, blijken te beschikken over een unieke eigenschap: de founder’s mentality. CFO Magazine sprak Chris Zook van Bain & Company, schrijver van het spraakmakende boek over dit fenomeen.

CFO Friesland Campina: Strijd om Aziatische zuivelmarkt
Bijna tien jaar na de fusie tussen Friesland Foods en Campina spreekt Hein Schumacher over de stappen die nodig zijn om world class te worden: "Als wij langzaam zijn, komt dat door ons, de executive board, niet door de boeren." Inmiddels is Schumacher de CEO van het bedrijf. In het najaar werd bekend dat hij Roelof Joosten opvolgt.

CFO Otravo: "Finance soms achterop bij snelle groei"
Martin Hulsman vertelt over de uitdagingen voor finance in een snel groeiende bedrijf. Hij deed hier eerder al ervaring mee op bij bol.com: "Een nieuwe productcategorie spreekt meer tot de verbeelding dan het verbeteren van de datakwaliteit.”

Hoe CFO Camiel de Vries Hurks terug naar basis bracht
Camiel de Vries bracht Hurks terug naar de kernactiviteiten. In een interview vertelt hij wat daarvoor nodig was. "Ik heb vliegensvlug een bankersmeeting georganiseerd.”