De efficiëntste weg naar een succesvolle overname 

Paolo Gambirasi, business development director Admincontrol over de meerwaarde de board portals en data rooms.

De economische trein stoomt razendsnel vooruit en M&A-activiteiten nemen exponentieel toe. Business development director Paolo Gambirasi legt uit welke meerwaarde de board portals en data rooms van Admincontrol kunnen bieden. 

M&A wordt steeds meer een aandachtspunt op de agenda’s van de board rooms. Voor verdere groei en succes is een goed uitgewerkte overnamestrategie cruciaal. Bij een fusie of overname komt namelijk heel wat kijken, van juridische processen tot inzage in persoonsen financiële gegevens. En dat vraagt heel wat tijd en middelen. Hiervoor biedt Admincontrol twee unieke oplossingen: board portals en data rooms. Deze bieden tijdswinst, efficiëntie en veiligheid. “De board portal vervat al het digitale werk van de raad van bestuur en het management in één platform dat buitengewoon goed is beveiligd”, legt Paolo Gambirasi uit. “En dankzij onze virtuele data rooms kan je veilig en efficiënt bedrijfsgegevens delen en het gehele M&A-proces stroomlijnen. Denk aan de voorbereidingsfase, boekonderzoek, persoonsgegevens, enzovoort. Als beheerder heb je daarbij altijd volledig de touwtjes in handen. Zo beslis je met wie je welke gegevens op welk moment deelt. Dat zit ingebakken in onze structuur, compleet met een audit trail.”

Proces verloopt eenvoudig en helder
Gambirasi ziet ook mogelijkheden voor participatiemaatschappijen die in het platform de informatie van meerdere entiteiten beveiligd kunnen managen en communicatie kunnen onderhouden met hun portfoliobedrijven. “Handig daarbij is dat er voorgedefinieerde workflows in het platform zitten die bruikbaar zijn bij acquisities of exits. Wij hebben alle stappen die moeten genomen worden in de workflow ingebakken, zodat je zeker weet dat je geen onderdeel overslaat. Dit zorgt voor complete informatie en voor een eenvoudiger proces. Want in een data room-omgeving werken is niet voor iedereen even eenvoudig. Bedrijfseigenaren die voor het eerst zo’n project meemaken moeten er ook in kunnen werken. Als ze eerst een training moeten ondergaan om te begrijpen hoe het werkt, is dat een enorme horde. De setup moet daarom snel en zeer laagdrempelig zijn.”

De oplossingen van Admincontrol zijn gebruiksvriendelijk, veilig, maar ook schaalbaar en prijstechnisch zeer aantrekkelijk, vertelt Gambirasi. “Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Voor een klein overnametraject betaal je dus minder dan voor een groot traject. Maar het platform schaalt ook mee als de omvang of complexiteit toeneemt. En de voorwaarden zijn flexibel: je kan elke maand besluiten of je het platform nog nodig hebt of niet en je kan alle informatie exporteren of archiveren.”

Kunstmatige intelligentie versnelt overname
De beveiligingsnormen zorgen ervoor dat gegevens veilig zijn en alleen beschikbaar zijn voor geregistreerde gebruikers met gedocumenteerde toegang. “Dat moet ook wel, want vertrouwen, privacy en beveiliging vormen essentiële elementen voor onze klanten”, aldus Gambirasi. “De data room logt ook alles wat er gebeurt. Daarnaast ondergaat Admincontrol op regelmatige basis audits van gecertificeerde IT-auditors. Onze beveiliging is daarmee veelal vele malen beter dan die van een bedrijfsnetwerk of een reguliere cloudoplossing.” Wie dat wil, kan het platform van Admincontrol koppelen aan Luminance, een tool die veel gebruikt wordt door juridische dienstverleners. De artificiële intelligentie van het platform helpt om fusie en overnametransacties efficiënter te laten verlopen. “Luminance leest, vergelijkt en analyseert automatisch de inhoud van een grote data room en geeft betrokkenen inzicht in omvang en complexiteit van de transactie. De kunstmatige intelligentie kan grote hoeveelheden documenten van ongestructureerde informatie ordenen en vergelijken”, legt Gambirasi uit. “Juristen zijn vaak veel tijd kwijt om informatie door te worstelen om te controleren of alle artikelen kloppen en te kijken waar de verschillen tussen documenten zitten. Nu krijgen ze op een presenteerblaadje aangereikt waar ze normaal dagen voor nodig hebben. Dat bespaart heel wat tijd.” Het systeem is ook zelflerend, gaat Gambirasi verder. “De input die een advocaat of jurist geeft wordt weer meegenomen naar volgende projecten. Daardoor wordt het steeds relevanter en interessanter.” 

Lees hier meer over het veilig en efficënt delen van documenten via Board Portal