DNB komt wens van financiële instellingen tegemoet dankzij unieke overeenstemming met SRXP Mobiel Declareren

Amsterdam, 10 februari 2016. Financiële instellingen die hun papieren declaratieproces willen vervangen door een digitaal declaratieproces kunnen vanaf nu terecht bij SRXP Mobiel Declareren. DNB en SRXP hebben de overeenstemming bereikt die noodzakelijk is voordat banken en verzekeraars gebruik mogen maken van een clouddienst. SRXP is de enige clouddienst gespecialiseerd in declaratieverwerking die deze overeenstemming heeft met DNB.

Met SRXP gebruikt de medewerker de declaratie app om de bon van de onkosten te fotograferen. De gegevens worden vervolgens opgeslagen in de cloud, vanuit waar de verdere verwerking plaatsvindt. Dankzij de cloudopslag kunnen bonnen niet meer kwijtraken zodra de foto is gemaakt. Bovendien kunnen declaraties niet worden ingediend als ze niet aan de richtlijnen voldoen.De overeenstemming is bereikt na de expliciete wens van een Nederlandse bank om SRXP Mobiel Declareren te gaan gebruiken. Voor de goedkeuring van DNB voerde deze bank een uitgebreide risico- en dataveiligheidsanalyse uit. Hieruit bleek dat SRXP voldoet aan hoogste eisen voor databeveiliging. Dankzij de overeenstemming tussen DNB en SRXP mag DNB te allen tijde onderzoek uitvoeren naar de Nederlandse financiële instanties die klant zijn bij SRXP. “Wij keken erg uit naar de goedkeuring van DNB voor mobiel declareren bij deze eerste bank”, zegt Pieter Verbruggen, CEO van SRXP. “Dit is een mooi voorbeeld voor andere financiële instellingen die hun declaratieproces willen automatiseren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat DNB zal ervaren dat het voor hen ook eenvoudiger is om een audit te doen omdat de gegevens altijd beschikbaar en compleet zijn. In dat opzicht profiteert iedereen, want wij zijn allemaal gebaat bij transparantie van banken en verzekeraars.” 

__________________________________________________________________________

Met technologie meer waarde en meer winst

Slimmer werken en succesvoller worden met IT? Op zoek naar innovatieve financiële software? Kom dan naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals. Ontmoet de beste softwareleveranciers en 1.000 financiële vakgenoten. Bezoek op donderdag 26 mei 2016 Financial Systems. Schrijf u gratis in.

__________________________________________________________________________