Drie goeroes over cybersecurity

DDoS-aanvallen op de belastingdienst en banken, haventerminals die stil liggen vanwege ransomware en  organisaties die in verlegenheid gebracht worden door een datalek. Niemand kan meer om het thema cybersecurity heen. 

Binnen alles wat gezegd en geschreven wordt over dit thema, is het eenvoudig de draad kwijt te raken. Zeker nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming in aantocht is en bedrijven geconfronteerd worden met nieuwe regels en de dreiging van hoge boetes. CFO.nl sprak drie cybersecurity-specialisten en vroeg hen om antwoord op drie belangrijke vragen:

Wat zijn de grootste cyberrisico’s?
Welke bedreigingen zijn er en waar moeten bedrijven voor waken? Een nieuw gevaar ontstaat door cryptovaluta: “Ik verwacht dat we meer mining ware gaat komen.” Lees hier verder.

Is de AVG een stok achter de deur?
Hoeveel achterstand is er op cybersecurity gebied? En wat gaat de Algemene Verordening Persoonsgegevens hieraan veranderen? “Compliant zijn is de vloer en niet het plafond binnen cybersecurity.” Lees hier verder.

Hoe organiseer je cybersecurity?
Een aparte afdeling? Of bij IT? De organisatie van cybersecurity zorgt nog wel eens voor hoofdbrekens. Wat is de beste manier? “Door cybersecurity bij IT te leggen, kan er belangenverstrengeling ontstaan.” Lees hier verder.