Everien Slijkhuis nieuwe CFO Hydratec

Hydratec heeft in Everien Slijkhuis een nieuwe financieel directeur gevonden. Ze treedt op 1 november toe tot de directie van de beursgenoteerde industriële holdingmaatschappij.

Slijkhuis was eerder financieel directeur bij Veco Precision Metal, waar ze bijna vijf jaar actief was. Ze volgt Mark van den Burg op die per 1 juli vertrok om zijn loopbaan elders voort te zetten.

Hydratec laat momenteel goede cijfers zien. Het bedrijf wist in de eerste helft van 2018 een omzetstijging van 20 procent te realiseren ten opzichte van het eerste half jaar van 2017. De winst verdubbelde tot ruim 4,9 mijoen euro. Ook in 2017 groeide het bedrijf en wist het de omzet ten opzichte van 2016 te verbeteren. 

Slijkhuis heeft ervaring opgedaan in verschillende managementfuncties, zowel binnen als buiten finance. Ze begon haar loopbaan bij Deloitte, waarna ze een jaar als controller bij de Geldergroep werkte. Vervolgens ging ze aan de slag als senior consultant bij Eiffel. Na zes jaar gewerkt te hebben als manager special projects bij Aviko, deed ze verschillende interim-klussen, bij onder andere het Kadaster, Philips en Fontys Hogescholen. In 2013 werd Slijkhuis CFO van Veco.