FNG voert bestuurswijzigingen en benoemingen door

FNG NV stelt Roald Borré aan als nieuwe voorzitter en voert een aantal aanpassingen door in haar raad van toezicht en management.

Om persoonlijke redenen heeft Eric Verbaere zijn mandaat als voorzitter en lid van de raad van toezicht neergelegd. De raad van toezicht heeft Roald Borré aangesteld als nieuwe voorzitter.

Marieke Vollering werd gecoöpteerd als lid van de raad van toezicht. De expertise van Marieke Vollering ligt voornamelijk op het vlak van e-commerce en digitale marketing. Marieke Vollering heeft de Nederlandse nationaliteit en brengt een ruim netwerk en ervaring mee uit de Benelux retailwereld.

Wijzigingen managementteam 

Ook binnen het managementteam hebben een aantal wijzigingen plaatsgehad. De heer Geert Jacobs werd benoemd als CFO a.i.. De heer Nico Bondroit blijft als adviseur beschikbaar voor de groep. Sinds begin december heeft Evy Dottermans de functie van Business Unit Manager van Brantano NV opgenomen.

Brantano maakt een belangrijk onderdeel uit van de groep en de raad van toezicht en de directieraad hebben er vertrouwen in dat Evy Dottermans het businessplan van Brantano zal kunnen realiseren.

Belangrijke evoluties in de retailwereld

Dieter Penninckx, CEO, stelt dat: “De directieraad ziet de wijzigingen in de samenstelling van de raad van toezicht en het management als een opportuniteit om de organisatie verder te blijven aanpassen aan de belangrijke evoluties die zich voordoen binnen de retail wereld. We zijn Eric dankbaar voor de vele jaren van samenwerking.

"Sinds de begindagen heeft hij ons met raad en daad bijgestaan in de vele fasen van het FNG-groeitraject. We kijken uit naar de nieuwe expertise die Marieke Vollering binnen de raad van toezicht meebrengt.”

Roald Borré, voorzitter van de raad van toezicht, voegt hieraan toe: “Samen met de andere leden van de raad van toezicht en de directieraad gaan we de corporate governance van de groep verder verfijnen en de groep nog verder aanpassen aan de digitalisering.”