Frank Roerink wordt interim CFO Cabka

Necip Küpcü kiest voor rol buiten de spotlights, maar blijft lid RvB.

In nauw overleg met Cabka CEO Tim Litjens en de Raad van Commissarissen heeft Necip Küpcü, de huidige Chief Financial Officer (CFO) van Cabka, besloten terug te treden als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Cabka N.V.

De Raad van Commissarissen van Cabka benoemt Frank Roerink (1969) als interim CFO, terwijl Necip Küpcü een senior financiële rol binnen het bedrijf blijft vervullen. Frank Roerink start per 1 februari 2023 als interim CFO. Als doorgewinterde CFO versterkt Frank Roerink de financiële organisatie van Cabka, met uitgebreide ervaring in het opereren binnen de beursgenoteerde omgeving. Necip Küpcü rapporteert aan Frank Roerink en behoudt zijn positie in de raad van bestuur van Cabka Group.

Circulariteit en innovatie
Manuel Beja, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De Raad van Commissarissen is verheugd Frank Roerink voor te dragen als interim CFO. Hij neemt een brede ervaring mee in finance, IT en treasury, en heeft een focus op circulariteit en innovatie. Dit sluit naadloos aan bij het profiel en de ambities van Cabka. De Raad van Commissarissen is ook verheugd dat Necip Küpcü zijn langdurige betrokkenheid bij het bedrijf zal voortzetten. Zijn financiële expertise en inzet hebben een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van Cabka's notering en we respecteren zijn beslissing om minder in de spotlight te willen staan."

Frank Roerink
Frank Roerink is nu nog CFO bij Dwarfs.io, een jong snelgroeiend e-commerceplatform. Van 2007 tot 2019 was hij CFO van Avantium, een rol waarin hij leiding gaf aan de groeistrategie, financiering en de beursintroductie (IPO) van 2017. Na de beursgang was Frank verantwoordelijk voor de consolidatie na beursgang en de betrokkenheid van investeerders. Voordat hij bij Avantium kwam, werkte hij 12 jaar voor Unilever in Europa, het VK en de VS. Frank heeft een Master in Econometrie van de Universiteit van Amsterdam en een postdoctorale opleiding tot Register Controller van de Universiteit van Maastricht.