Frits van Alem nieuwe CFO Nedcargo

Positie van marktleider food en beverages logistiek verder uitbouwen.

Van Alem is aangetrokken om samen met CEO Jurgen Mook Nedcargo’s positie van marktleider in de food & beverage logistiek in de Benelux zelfstandig verder uit te bouwen. “Met Frits en Jurgen hebben we een sterk team aan het roer staan”, zegt aandeelhouder Diederik Antevelink. Hij en mede Nedcargo-oprichter Roderick de la Houssaye hebben in juli 2021 de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen om zich te concentreren op het investeringsfonds Logistics Platform Partners (LPP).

Van Alem (1980) brengt een rijke financiële ervaring mee naar Nedcargo Logistics Group. Na zijn studie bedrijfseconomie in Maastricht leerde hij het vak bij KPMG. Hij werd opgeleid tot registeraccountant en werkte 6 jaar in Amsterdam en 2,5 jaar in Melbourne. Daarna trad hij in dienst  bij Royal FrieslandCampina. Daar vervulde hij 8 jaar verschillende financiële directiefuncties. De afgelopen 2 jaar was hij financieel directeur bij de divisie Nederland van veevoedergigant ForFarmers.

Frits van Alem woont met vrouw en twee kinderen in Bussum. Als geboren Nijmegenaar is hij fan van voetbalclub NEC. In zijn woonplaats voetbalt hij bij BFC Bussum. Daarnaast tennist hij.