Groen licht voor nieuwe CFO DPA

Désirée Theyse is bij de beursgenoteerde detacheerder DPA benoemd tot financieel directeur. De aandeelhouders gingen akkoord met de in maart voorgestelde benoeming.

Theyse werkt als sinds januari 2018 bij DPA als Corporate Strategy Director. Ze heeft veel ervaring in de financiële wereld. Eerder werkte ze onder andere bij Kempen & Co waar ze bedrijven adviseerde over acquisitietrajecten en was ze Directeur Vastgoed Bank bij Van Lanschot. Haar laatste baan was die van Managing Director bij Aevitas Property Partners.

Voor Theyse ligt een belangrijke taak te wachten. Dit voorjaar sprak CEO en grootaandeelhouder Eric Winter over een mogelijke beursexit van het bedrijf. "In handen van private equity zouden we gemakkelijker en sneller kunnen groeien", zei de topman in april tegen de Telegraaf. Daartoe moet het bedrijfsresultaat worden genormaliseerd, heeft de bestuurder met kredietverstrekker Rabobank afgesproken. Die taak zou komen te liggen bij de nieuwe CFO.

DPA groeide flink in 2017. Het bedrijf boekte een omzetgroei van 9,3 procent (137,3 miljoen euro). De ebitda daalde echter, van 10,8 miljoen in 2016 naar 10,2 miljoen euro vorig jaar. Het bedrijf had vooral veel last van de onduidelijkheid van de Wet DBA rondom zelfstandigen. De detacheerder heeft de negatieve gevolgen van de nieuwe wet gecompenseerd door meer mensen in loondienst te nemen. "Naar verwachting zullen onze investeringen in eigen professionals, nieuwe activiteiten en technologische innovaties ook in 2018 vruchten afwerpen" zei Winter bij een toelichting op de jaarcijfers. In het eerste kwartaal van 2018 steeg de omzet met 28 procent, net als de ebitda (3,3 miljoen euro, ten opzichte van 2,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2017).

Raad van commissarissen

De aandeelhouders stemden tijdens de aandeelhoudersvergadering ook in met de benoeming van Albert Klene tot commissaris. De termijn van president-commissaris Ron Icke werd met twee jaar verlengd