Joris Dierick wordt CFO online veilingbedrijf TBAuctions

Met Dierick als CFO wil veilingbedrijf achter BVA Auctions en Troostwijk komende jaren doorgroeien.

De benoeming is per 6 mei. Dierick werkt nu nog als CFO Central and Eastern Europe bij Microsoft. Hij is achttien jaar bij het softwarebedrijf in dienst geweest en heeft hier uitgebreid ervaring opgedaan in financiën en technologie. Dierick startte zijn loopbaan bij de afdeling audit van PwC en is gekwalificeerd registeraccountant. Hij studeerde agrarische economie in Wageningen en bedrijfseconomie in Amsterdam.

Lees ook: Joris Dierick, CFO Central and Eastern Europe Microsoft: 'People zijn key'

“De komst van Joris past in onze in strategie om de komende jaren door te groeien als internationaal online veilingplatform voor bedrijven en consumenten”, aldus bestuursvoorzitter Herberth Samsom van TBAuctions. Het bedrijf gaat zich nog sterker focussen op specifieke sectoren en groeibranches in heel Europa. Het gaat onder meer om kunst en antiek, onroerend goed, agrarisch, metaalbewerking, foodprocessing, bouw, infrastructuur, en logistiek en transport.

TBAuctions ontstond vorig jaar uit de fusie van Troostwijk en Auctio, de eigenaar van BVA Auctions. De twee bedrijven samen waren in 2018 goed voor 61 miljoen euro omzet. Het fusiebedrijf heeft door heel Europa kantoren en veilde vorig jaar 1,5 miljoen kavels. De veilingomzet bedroeg meer dan 300 miljoen euro. De websites hebben per maand 6,1 miljoen bezoeken en 108 miljoen pageviews.

Naam: Joris Dierick
Leeftijd: 44
Opleiding: Bedrijfseconomie VU, Agrarische economie LUW, Post-doctorale RA opleiding VU
Loopbaan: PwC 6jr, MSFT 14jr
Vrije tijd: Skiën, fietsen, zeilen, golf
Organisatie: Microsoft

Bekijk de CFO100