Lifetri Groep benoemt Menno Harkema tot CFRO

De Nederlandse verzekeraar Lifetri Groep heeft de directie versterkt met drie benoemingen.

De nieuwe Chief Financial Risk Officer (CFRO) wordt Menno Harkema. Harkema werkt sinds 1993 bij verschillende banken en verzekeraars. De laatste jaren was hij CFO bij Axent NabestaandenZorg, BNP Paribas, Cardif Nederland, Conservatrix, Triodos en VvAA.

Met Chief Investment Officer (CIO) Han Rijken haalt Lifetri een beleggingsexpert binnen die veel relevante ervaring heeft opgedaan in leidinggevende functies bij ING en NN Investment Partners. Chief Operating Officer (COO) Rutger Zomer heeft in diverse managementposities gewerkt bij Aegon, waaronder in het pensioenbedrijf. Zijn laatste rol was CFO van Aegon Nederland. 

Philippe Wits, CEO van Lifetri Groep, zegt: “Deze nieuwe benoemingen in de RvC en de directie helpen ons bij het versterken van de huidige organisatie en tegelijkertijd is hiermee het team ook ingericht voor de verdere groei van Lifetri. Het benadrukt onze ambitie en bereidheid te investeren in de markt van lange termijn garanties. We zien veel mogelijkheden om pensioenfondsen en hun deelnemers te helpen bij de uitdagingen die het nieuwe pensioenakkoord met zich meebrengt. Met de overname van het pensioenfonds Allianz hebben wij laten zien dat Lifetri oplossingen kan aanbieden die aansluiten bij de behoefte van de deelnemer. Wij kunnen dat doen dankzij een zeer sterke lange termijn kapitaalsbasis, onze klantgerichte organisatie en onze uitstekende risico- en beleggingsexpertise. De kennis en ervaring van Menno, Han en Rutger sluiten daar naadloos bij aan”, aldus Philippe Wits.

Over Lifetri
Tot de levensverzekeraar Lifetri Groep behoren Klaverblad Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, met circa 550.000 polishouders. In 2020 werden de pensioenaanspraken van ongeveer 4.000  deelnemers van Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Groep overgenomen, met een belegd vermogen van circa 850 miljoen euro. Lifetri Groep maakt deel uit van de portefeuille van Sixth Street, een wereldwijde investeringsmaatschappij met meer dan 50 miljard dollar vermogen onder beheer.