Maarten Erasmus naar Kloepfel Benelux

Maarten Erasmus wordt vanaf 1 oktober partner bij Kloepfel Consulting Benelux B.V., nieuwkomer in Nederland en specialist in directe inkoop in de industrie.

De Benelux-organisatie van Kloepfel is een dochter van het gerenommeerde Kloepfel Consulting GmbH en brengt het netwerk van Duitse cost engineers, benchmark databases en leveranciers binnen bereik van de industrie in Nederland. 

Het plan is een toppositie te verwerven als hoogwaardige kennispartner voor de Nederlandse maakindustrie. “In Duitsland is een schat aan kennis beschikbaar, die goud waard is voor de industrie in Nederland. Alleen al de 800 referentiecases zijn een geweldige bron om uit te putten”, aldus Maarten Erasmus. Maarten vormt samen met Peter Smit het tweehoofdig management dat de Benelux-organisatie gaat vormgeven. Hij heeft meer dan 25 jaar inkoopervaring en leidde eerder grote programma’s als consultant bij Emeritor. Daarnaast heeft hij een achtergrond in de automotive en kunststoffenindustrie en bij Philips. 

Kloepfel onderscheidt zich met gespecialiseerde inkoop voor het directe proces, met kennis van productiematerialen per inkoopcategorie. Er zijn cost engineers beschikbaar voor gedetailleerde kostencalculaties en make-or-buy analyses. Het bedrijf geeft toegang tot een actief leveranciersnetwerk in DACH, Oost-Europa, Azië en Benelux en heeft lokale inkoopcapaciteit in Oost-Europa. Voor de indirecte inkoop maakt Kloepfel gebruik van specialisten van Procurement Services.