Maarten Schönfield vertrekt als lid RvC bij Fugro

Maarten Schönfeld (1949) zal om persoonlijke redenen aftreden als lid van de Raad van Commissarissen per 30 april 2020.

Nadat Maarten Schönfeld was afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen is hij als ontwikkelingshulpmedewerker begonnen in Malawi. Tussen 2001 en 2008 is hij CFO geweest van Stork Technical Servies. Daarvoor was hij onder meer CFO van Shell Nederland. 

Harrie Noy – voorzitter van de RvC – zegt het volgende over het vertrek van Schönfeld: “We betreuren het ten zeerste dat Maarten Schönfeld de Raad van Commissarissen zal verlaten, maar natuurlijk respecteren wij zijn besluit. Maarten is de afgelopen zeven jaar als voorzitter van de Auditcommissie en vicevoorzitter van onze raad van groot belang geweest en we bedanken hem voor zijn waardevolle bijdrage.’’

Ron Mobed (1959) zal Schönfeld opvolgen. Mobed heeft jarenlange ervaring op het gebied van management en toezicht op directieniveau bij grote ondernemingen. Hij is momenteel Non-Executive Director van het bestuur van AVEVA, een wereldleider in industriële software. De technische achtergrond en uitgebreide ervaring in IT, technologie en digitale transformatie van Mobed passen heel goed bij Fugro en zijn strategie waarin digitalisering een belangrijke rol speelt, volgens Harrie Noy.